Плъх (1948 г., 1960 г., 1972 г., 1984 г., 1996 г., 2008 г., 2020 г.)

Плъхът е антагонист на Заека – или по-скоро на неговото второ въплъщение, Котката. Той „ловува“ Плъха и може да го чака навсякъде: разбира се, няма да го изяде, но може да причини неприятности. Какво да направи представителят на този тотем – да спре живота си? Категорично не. Необходимо е просто да демонстрирате качествата, които го отличават от другите представители на китайския хороскоп – предпазливост и прозорливост, тогава всичко ще се получи добре. През следващата година Плъхът ще трябва да обмисли всяка своя стъпка не два, както обикновено, а четири пъти, и винаги ще бъде победител.

Бик (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)


Бикът и заекът нямат нищо общо: пасат на различни „пасища“, не се пресичат никъде и затова често забравят за съществуването си. Това обаче не означава, че през следващата година Бикът може да прави каквото си поиска: звездите му подсказват да се съсредоточи върху това, което умее най-добре – работата. Колкото повече може да се потопи в нея, толкова по-добре: първо, като е зает, ще може да избегне неприятностите, от които никой не е застрахован, и второ, ще може да достигне сериозни кариерни върхове и съответно да спечели пари.

Тигър (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Като цяло Тигрите ги очаква доста добра година, но при едно условие: да не се впускат в съмнителни начинания, независимо какви дивиденти – морални и материални – са им обещани за това. Тигрите трябва да решават проблемите, когато възникнат, но ако няма проблеми, няма за какво да се тревожат – не е необходимо да поемат излишни тежести – никой няма да го оцени. Освен това през следващата година Тигър трябва да се отпусне колкото се може повече – поне край морето, дори с книга на дивана – и да събере сили за следващата година, която обещава да бъде успешна за тях.

Заек (котка) (1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023)


Като стопанин на годината Заекът може да разчита на благоволението на звездите, което ще се отрази на всички сфери на живота и дейността му. Образно казано, звездите са им приготвили уютна „клетка“ с топла „постеля“ и много, много вкусни „зелеви листа“ – и то не само в буквалния, но и в преносния смисъл. Като цяло той може да разчита на спокойно и комфортно съществуване, което толкова много цени. А ако иска да извърши любовни подвизи или да направи скок в кариерата, енергиите на годината ще го облагодетелстват и в тази област, така че е важно да не пропусне тази целогодишна възможност.

Дракон (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Драконите, чиято представа за щастлив живот се вписва в добре познатата формула „шик, блясък, красота“, ще бъдат доволни от предстоящата година – тя ще ги зарадва във всичко. Преди всичко ще им даде възможност да блеснат както в преносен, така и в буквален смисъл. Всяко излизане на Дракона „на публично място“ ще бъде ярко и незабравимо – ще им се възхищават, а стилът на обличане и маниерите им ще бъдат копирани. Но най-важното е, че в публичните си изказвания ще има възможност да убеди всяка аудитория в своята гледна точка, от което трябва да се възползват политици, учители и артисти.

Змия (1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Змията, въпреки хладния си характер, през цялата следваща година ще изпитва горещи чувства – тази пламенност ще бъде своеобразен подарък от Заека, който, помнейки, че змиите охотно ядат своите събратя, ще направи всичко, за да я успокои. Най-вероятно Змията ще намери отдушник за положителните си емоции в страстен романс, който ще се разрази в живота на представителите на този тотем, независимо от възрастта или семейното положение. Последните могат да напуснат старото си семейство, особено ако отскоро то е чисто номинално, и да си създадат ново – за една година ще успеят да направят и двете.

Кон (1954 г., 1966 г., 1978 г., 1990 г., 2002 г., 2014 г.)

Конят, предпочитан от Заека, очаква приятно време във всяко отношение, когато всички области на живота му ще бъдат максимално балансирани – никоя от тях няма да „изпъква“ и да се развива в ущърб на друга. На работното място – кариерно израстване, в семейството – мир и ред, във финансово отношение – добър ред: не е пресилено да се каже, че в този момент мнозина ще му завиждат. Важното е да помните, че всички тези морални и материални ползи ще дойдат при коня, но само ако той не почива на лаврите си, а работи, придобивайки нови професионални знания и умения и компетентно изграждайки взаимоотношения.

Коза (1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Козата най-накрая ще бъде оценена – както от началниците и колегите си, така и от съквартирантите си, които са свикнали да приемат всички нейни достойнства за даденост. С изненада ще установи, че мнението ѝ се взема предвид и съветите ѝ се слушат, което не само ще подобри самочувствието ѝ, но и ще я насърчи да предприеме отговорни стъпки в професионален план. Тъй като всяко професионално предложение, направено от Козата, ще бъде посрещнато с безпрецедентен ентусиазъм от нейните началници, струва си да се възползвате от този щастлив шанс, за да реализирате важен проект, който ще ви донесе и пари, и слава.

Маймуна (1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Маймуната, на чиято сръчност Заекът се възхищава, ще има добра година във всяко отношение, но ще трябва да избере върху коя страна от живота и дейностите си да се съсредоточи – дори такава подвижна личност като нея няма да има време за всичко. Ето защо онези маймуни, за които преди всичко са важни професионалните им дейности, трябва да се съсредоточат само върху работата – в този случай те могат да постигнат наистина голям успех, за който преди година не са могли дори да мечтаят. А тези, които изберат личния живот, ще имат образцово семейство и идилична връзка.

Петел (1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Петелът, въпреки че не е в най-добри отношения със Заека, ще може да си отдъхне след годината на Тигъра, която е била една от най-предизвикателните в живота му. Основната грижа на Петела през тази година е да си почине и да натрупа силите, които скоро ще са му необходими. Разбира се, това не означава, че можете да се отпуснете и да забравите за всичко на света – професионалните, семейните и домакинските задължения няма да бъдат отменени, те трябва да бъдат ангажирани толкова активно, колкото и преди. И не е необходимо да очаквате някакви изключителни събития – в този момент те ще заобиколят Петела, но той със сигурност няма да бъде лишен от „тихото щастие на градински прозорец“ в живота.

Куче (1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Кучето, чиято лоялност и преданост към Заека, трябва да използва предстоящата година за почивка: неговият господар ще донесе мир – или поне примирие – в живота на цялото човечество, което означава, че бойните качества на представителя на този тотем временно ще останат незачетени. Защо да не използвате това време, за да излекувате – „оближете“ – моралните и физическите си рани? Самотните кучета вероятно най-накрая ще срещнат любовта на живота си – единствената, неповторимата и единствената, която са чакали толкова дълго, и сега са я открили.

Прасе (1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2018)

Годината на Свинята ще бъде гладка и безпроблемна – не се предвиждат особени усложнения в нито една от областите на живота и дейността ѝ, макар и с едно изключение – тя трябва да избягва съдебни дела и процеси, дори ако ще участва в тях като свидетел. Има голяма вероятност страстната Темида да не е на тяхна страна и това да усложни почти безоблачното съществуване на представителя на тотема. Във връзка с това звездите настоятелно препоръчват на Свинята да решава всички въпроси по мирен път, а в останалите случаи да се придържа към принципа „не виждай, не чувай и не казвай нищо на никого“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара