Февруари 2023 г. може да се опише кратко, но стегнато – колкото по-далеч, толкова по-опасно и интересно.

Хороскоп февруари 2023

Месец на напрегнато развитие, решаващ месец, в който много въпроси ще бъдат поставени на карта. До края на февруари ще настъпят важни промени в сигурността и военните структури на много страни, ще се променят политическите обстоятелства и външните отношения между държавите.

Февруари започва с предизвикателни планетарни взаимодействия, тъй като Слънцето и Уран влизат в тежък аспект на 3 и 4 февруари. Това са дни на спонтанни, ексцентрични действия, склонност към радикализъм, крайности, екстремизъм. Хората са склонни към поемане на риск, авантюристични начинания, абсолютна свобода, противно на здравия разум. Опитайте се да сдържате агресивните си импулси през деня!

5 февруари. Пълнолуние в Лъв в 20:28 ч., а в същия ден Венера е в напрежение с Марс – експлозивни енергии, конфликти са неизбежни на всички нива. Аспектите носят обезсърчение, мрачни мисли. Решенията се вземат на базата на емоции, което естествено не води до нищо добро. Потиснати, измъчени желания, нужда от отмъщение.

От 6 до 11 февруари е сравнително спокоен и предвидим период. Може би дори е затишие преди бурята. Ще бъде възможно да укрепите постигнатите позиции във всички сфери на живота, да си починете малко от активните действия през предходните дни. Желателно е да посветите този период на установяване на комфорт в екипа, в семейството, с партньора си. Това е добър момент да седнете пред книгите си и да тръгнете да покорявате нови върхове, да достигате нови хоризонти и да постигате успехи.

6 февруари – секстил на Меркурий с Нептун, помага да се избегнат острите ъгли, да се зачеркнат конфликтите, да се създаде творчески проект, да се намерят решения чрез интуиция.

8 февруари – Венера прави секстил с Уран, което насърчава приятелските взаимоотношения, интересните обрати в сферата на партньорството.

10 февруари – съвпадът на Меркурий и Плутон ще придаде конкретност на мисленето ви, ще ви накара да мислите за ангажименти, материални въпроси. Денят е подходящ да вникнете в скрития смисъл на нещата.

11 февруари в 13:22 ч. Меркурий навлиза във Водолей – транзитът помага да се внесе яснота в най-объркващите процеси. Реториката на политическите лидери, ръководителите на международни организации, пропагандистите се променя в социалната среда. Възможно е да настъпи пълен обрат в съзнанието, ще се появят нови нагласи.

На 14 февруари е опозицията на Меркурий и Черната луна, на този ден е трудно да бъдете разбрани и приети от другите. Това не е добър момент за водене на преговори, тъй като всяка проява на неразбиране, лъжи и интриги се възприема много болезнено. Споровете между роднини, съседи или приятели могат да възникнат изневиделица. Опитайте се да избягвате празните разговори и клюките.

На 15 февруари Венера и Нептун се съединяват в Риби, като в близост до тях се намира и лека кармична светла точка – Бялата Луна. Този аспект допринася за щастливото стечение на обстоятелствата, създава хармоничен психологически климат, романтична атмосфера, помага за разкриване на творческия потенциал, за възстановяване на физическите и умствените сили.

16 февруари Слънце в съвпад със Сатурн – ако се стремите към професионални върхове, искате да повишите статуса си, да израснете в кариерата, денят е подходящ за активни действия в тази посока. Аспектът насърчава благоприятния морален и политически климат както в отделните държави, така и в международен план.

На 17 и 18 февруари хармоничният аспект Юпитер-Меркурий помага за нормализиране на психическото здраве, благоприятства пътуванията в чужбина, отношенията с чужденци, решаването на правни въпроси. Денят е подходящ за общуване с висшестоящи и за търсене на покровителство, но за да бъде разговорът ефективен, ще трябва да се въздържате от желанието да кажете каквото мислите.

На 19 февруари в 00:35 ч. Слънцето ще навлезе в Риби, а Венера и Плутон ще са в хармоничен аспект – добър старт за транзита през деня. Денят е подходящ за неща, които се случват за първи път, независимо от житейската ви ситуация. Любовта, романтиката и финансовите дела са най-удовлетворяващи и всичко се развива според желанията на човека.

На 20 февруари новолунието в Риби в 09:05 ч. почти съвпада с момента на навлизане на Венера в Овен в 09:56 ч. Планетарните енергии носят вдъхновение и има усещане за предстоящ голям успех в най-вълнуващите области. Много хора изпитват прилив на енергия и оптимизъм и копнеж да видят любимия си човек. За да не развалите благоприятния потенциал на деня, не бъркайте откровеността с прямотата.

21 февруари Меркурий в напрежение с Уран е неспокоен ден. Най-добре е да направите пауза в романтичните отношения. Това е чудесно време да останете за малко насаме с вътрешното си Аз и да намерите нови начини да разкриете най-добрата си страна, да определите подходяща област за самореализация и печелене.

22 февруари, Меркурий в хармоничен аспект с Марс, насърчаващ баланса между интелекта и волята. Добър ден за започване на бизнес начинание, планиране и работа с документи, изчисления. Благоприятно време за бизнес преговори, професионални начинания, финансови сделки и посредничество от всякакъв вид, както и за лични разговори и създаване на нови контакти.

Основната препоръка за февруари 2023 г. е да се опитате през този месец да завършите проектите, с които се занимавате от дълго време, но които вече не ви носят никаква материална или морална радост. Не пренасяйте връзките си от миналото в новата си реалност, защото в противен случай ще останете като в огледало в новия цикъл на Сатурн, който започва на 7 март и продължава около три години.

През февруари трябва да се подготвите за нов период в живота, чиито обстоятелства не зависят от отделния човек. Това са световни причини и процеси, в които участват много народи. От 23 март Плутон ще навлезе в знака на Водолея и ще постави началото на мощна трансформация в политическата и социалната сфера, в международните финансови отношения. През февруари не предприемайте драстични стъпки, не правете големи покупки или инвестиции. Дългосрочните перспективи ще бъдат ясни едва в края на март-април 2023 г.

Планетарните енергии през февруари 2023 г. призовават всички да забавят малко темпото и да се наслаждават на живота. Това не е обикновен месец, последният в 20-годишния цикъл на човечеството, и той ще бъде последван от ново начало, което ще бъде ясно видимо през следващия месец.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара