Жена зад волана – това е благодатна тема за хумористи и сатирици, недоволни съпрузи и гневни шофьори. Въпреки това, според статистиките, жените шофьори са по-внимателни и по-дисциплинирани от мъжете. А как е при вас?

Принадлежите ли към хората, които спират пред всяко препятствие и въпреки клаксоните на колегите изчакват търпеливо да преминат всички пешеходци? Или изпреварвате на остри завои и не понасяте на пътя да има по-бърза кола от вашата? Или обратното – карате внимателно и никога не превишавате скоростта от 60 км/ч?

Ако отговорите на нашите въпроси честно, възможно е да научите за себе си като шофьор нещо повече. Дори ако нямате свидетелство за правоуправление, а само малко чувство за хумор, пак можете да участвате в нашата игра.

1. На всяко регулирано със светофари кръстовище има три цвята: червен, жълт, зелен. Когато шофьорът пред вас не реагира на зелената светлина, вие:

  • а) натискате клаксона, святкате с фарове и сте способна да го набиете;
  • б) излизате от колата и вежливо му казвате, че сте съгласна с неговото отношение към живота – всеки би трябвало от време на време да се спре, да се поогледа и да си отговори на въпроса как живее;
  • в) използвате времето, за да подредите някои неща в колата.

2. Карате според правилата, спазвате разрешената скорост и изведнъж… удар! Колегата зад вас безсърдечно се е забил в любимия ви автомобил. Как ще реагирате?

  • а) ще слезете и хладнокръвно ще разбиете стъклата на колата му;
  • б) ще слезете, ще се представите и ще кажете: Прав сте, имам вина, че бях така близо пред вас“;
  • в) ще използвате времето, за да подредите някои неща в колата.

3. Когато за вас светне зелено, а за пешеходците червено и изведнъж на платното стъпи добре облечен, симпатичен мъж, какво ще направите?

  • а) въобще нищо;
  • б) ще спрете рязко, ще излезете от колата и след като му се представите, ще кажете: „Извинете, и мен винаги ме изнервя това свистене на гумите“;
    в) ще спрете и ще използвате времето, за да подредите в колата.

Надяваме се, че сте отговорили на въпросите спонтанно и искрено, без дълго да размишлявате. За всеки отговор „а“ – 1 т„ за „б“ – 2 т., и за „в“ – 3 точки.

Резултати:

3 точки: Вие сте човек, който преследва целта си и конкретно пристъпва към нещата, без много да говори. Не давате да ви се отнема предимството, дори когато то не е на ваша страна. Благодарение на шофьорите от вашия тип по пътищата е оживено и никой не скучае.

4-6 точки: Внимателна сте, непрекъснато мислите как да помогнете на другите.

7-9 точки: Вие сте „гаражен“ тип шофьор. За вас най-важна е грижата за колата. Когато искате да отидете да си купите автокозметика, no-добре ходете пеша или с такси.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара