В началото на учебната година сме – раници, тетрадки, учебници, дрехи… Списъкът с необходимото за старта на училище или връщането в детската градина безспорно е дълъг. Но вие можете да се справите с всичко, защото сте от онези супер майки, които умело жонглират между работата, домашните задължения, грижите за децата и намират време дори за себе си, нали?

Впрягате свръхвъзможностите си, изготвяте план за действие и смело атакувате по всички фронтове… Знаем, че ще се справите и с тази нелека задача, но искаме все пак да ви напомним, да не забравяте и нещо много важно: ГРИЖАТА ЗА ИМУНИТЕТА НА ДЕЦАТА!

Сигурни сме, че не искате да влезете отново в онази досадна и изтощителна схема, в която редувате  два дни в детската градина или в училище, 5 дни вкъщи с кашлица, температура или хрема. Следва болничен, отпуска, след което схемата се повтаря, а кръга на суперсилите ви се стеснява и стеснява, докато не капнете от изтощение и вие.

Всички знаем, че това е периодът, в който

децата ни са най-уязвими към атаката на вирусите.

Рискът от разболяване през есента при малчуганите се увеличава, тъй като имунната им система е крехка и те се превръщат в перфектната „мишена“ за атакуващите ги вирусни заболявания, настинки вследствие на променливото време или грип. Почти сигурно е, че РАЗБОЛЯВАНЕТО НЯМА ДА СЕ РАЗМИНЕ и този път.

Затова е необходимо да повишите имунитета им колкото е възможно повече, за да могат вашите малки съкровища да не попадат под коварния прицел на вирусите и бактериите.

Ето нашите ТОП 7 съвета, които могат да ви помогнат да осигурите висок имунитет и стабилна защита на своите деца.

Давайте на децата си повече плодове и зеленчуци!

Всички знаем, че са много полезни, нали? Фитонутриентите, съдържащи се в плодовете и зеленчуците, имат мощно антиоксидантно и противовъзпалително действие. Те неутрализират свободните радикали в тялото, отговорни за възпаленията.

Пълни с витамини, плодовете и зеленчуците създават по-устойчива защита срещу бактериите и вирусите, затова те трябва да присъстват в менюто на малчуганите всеки ден!

Заменете тортите, бонбоните и шоколадите с пресни плодове и зеленчуци. Да, знаем, че не винаги е лесно, но пък си струва усилията.  Има как – нарежете ги в различни интересни формички, подсладете с мед, включете ги в забавни игри. Забавлявайте се!

Увеличете времето за сън на вашите деца!


Недостатъчният сън може да понижи имунитета на вашите деца и да ги направи податливи на болести. По време на сън в тялото се произвеждат ензими, които укрепват имунната система.

Докато спим се произвеждат и цитокини – протеините, на които тялото разчита за борба с инфекциите и стреса. Затова научете детето си да си ляга преди 22:00 часа и му осигурете пълноценен сън. Разбира се, нуждата от сън при децата варира според възрастта. От 4 до 6 години е те се нуждаят от 10 – 12 часа сън. Между 7 и 12-годишна възраст часовете са 11, а при 13 – 18- годишните сънят трябва да е от 8 до 10 часа. Не позволявайте на малчуганите да се взират в лаптопа или телефона до късно през нощта, защото това има безброй негативни последици, една от които е лишаването от на пълноценен сън.

Тренирайте и играйте заедно с децата си!

Семейните занимания, като каране на колело и туризъм, са не само забавни, но и стимулират мозъчната дейност и имунитета на децата.

Движението помага за доброто кръвоснабдяване на органите и системите в тялото, а това оказва изключително благотворно влияние върху здравето. Спортът стимулира производството на хормоните на щастието, успокоява, тонизира и зарежда. Извеждайте децата си навън ежедневно или се включвайте в игрите с тях, независимо от сезона! Закаляването е важно, за да има детето добра защита и по-лесно да се справя с болестите. Възможностите да сте заедно с детето си навън са много и вълнуващи.

Научете децата си на добра лична хигиена!

“Хей ръчички, хей ги две“…  обяснете на децата си защо е важно редовно да мият ръцете си и ако е необходимо бройте с тях до десет и обратно, докато свикнат да отделят поне по 20 секунди на всяко миене.

Правилното миене на ръцете е важно за предотвратяване разпространението на настинки и вируси. Създайте им навик да мият ръцете си всеки път преди хранене, след използване на градския транспорт, като се приберат вкъщи или  ходят до тоалетна.

Ако няма наличие на сапун и течаща вода, дезинфектант или мокра кърпа, ще свършат работа, затова не пропускайте да ги „въоръжите“ с тях, когато излизат навън.

Разхождайте се заедно с децата си на слънце!

При излагане на слънце се синтезира витамин D, който е ключов за нормалното развитие на костите и зъбите, както и за подсилване на имунната система. А за да го получите, трябва да се възползвате максимално от слънчевите лъчи. Разхождайте се на открито всеки ден! Слънцето е живот и ще ви зареди не само с ценния витамин, но и с положителна енергия.

Не притискайте педиатъра си да предписва антибиотици!

Антибиотиците лекуват бактериални инфекции, но голяма част от детските заболявания са причинени от вируси.

Много родители предпочитат да се презастраховат и бързат да включат антибиотици още при 1-те симптоми на кашлица, температура или хрема. Често това е излишно и по-скоро ще навреди, отколкото да помогне на детето ви.

От една страна, това води до резистентност и има реален риск с течение на времето антибиотиците да се окажат абсолютно неспособни да повлияят на лечението, тогава, когато наистина се налага включването им.

От друга страна, се нарушава имунният баланс и децата започват да боледуват  още по-често. Затова разумният избор при първите симптоми на кашлица, хрема и болки в гърлото е да се обърнете за помощ към натуралните средства.

Давайте на децата си КОЛАСТРА!

Вашето малко съкровище има нужда от естествен и чист продукт, който да укрепи имунитета му и да го дари със сили за пълноценно развитие  и успешно преминаване през предизвикателствата на учебната година.

Коластрите от серията Imunocol Perfect са  един от най-силните природни имуностимулатори. Те укрепват имунната система, увеличават устойчивостта към инфекции и спомагат за по-бързото възстановяване след боледуване.

Коластрата е пълноценна,

лесноусвоима храна, съдържаща всичко необходимо за правилното развитие и поддържане на стабилна имунна система. Богат източник е на ценни съставки, витамини и минерали. Съдържа множество широкоспектърни естествени имуностимулатори и 8 растежни фактора, които имат отношение към клетъчното делене, клетъчния метаболизъм и клетъчния имунитет.

Източник е на противовъзпалителни субстанции

и лактоферин, който е естествен антибиотик срещу бактерии и вируси, а цитокините в коластрата подсилват имунната система и регулират силата и продължителността на имунната реакция. Имат значение за предаването на информация от една имунна клетка на друга, увеличават активността на Т-лимфоцитите, стимулират производството на имуноглобулини.

В една капсула Imunocol Perfect 30 табл. се съдържат 300 мг чиста коластра,  получена чрез студена биотехнологична обработка.

Imunocol PerfectPro BIO е комбинация от коластра и специално разработени микроинкапсулирани пробиотични култури от Лактобацилус ацидофилус и Бифидобактериум Лонгум, гарантиращи запазването на бактериите живи,

без нуждата от специално съхранение.

Съчетанието от коластра и живи пробиотични щамове осигурява двойна защита за чревната флора и имунната система.

А за най-малките препоръчваме течна коластра Imunocol Perfect Bio.

Тя действа много по-бързо поради незабавната й асимилация от организма и може да се дава на току що родени бебета.

Съдържа всички нужни на новороденото готови антитела и растежни фактори, които му помагат да се адаптира към новата среда.

Особено подходяща е за недоносени бебета,

деца с ниско за възрастта си тегло или за такива, хранени с изкуствени млека. В 5 мл. се съдържат 360 мг. Коластра, която може да се приема в чист вид или смесена с плодов сок.

И трите коластри от серията Imunocol Perfect са получени чрез патентована студена биотехнологична обработка, гарантираща 100 % запазване на всички полезни съставки и пробиотици.

Те спомагат в борбата с обкръжаващите ни инфекции и могат да се приемат превантивно продължително време.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара