Сигурно и ти, като мен, си очарована от цялата ню ейдж идея за „светът е енергия“, „ние управляваме тази енергия“ и „нищо не съществува извън нас, ние манифестираме нашия свят“.

Може би медитираш от време на време? Пишеш си дневник с благодарности? Ако не опитваш да медитираш поне от време на време и да „използваш женската си енергия“, не си в крак с времето. (Това за женската енергия ме ядосваше много преди време, но ще разкажа за друг път.)

Днес ще ти дам една рецепта за манифестиране. Омагьосай си финансова свобода или успех в кариерата, почивка или кафе в леглото – твоя воля!

Най-хубавото е, че аз не съм психолог, нито квантов физик. Аз съм потребител на вселенска енергия (и холистичен бизнес стратег)!

И понеже съм потребител, ще ти дам рецептата, която работи при мен и при моите бизнес клиенти – никаква научна теория, само сочна, работеща практика!

Само 4 стъпки до твоята цел!

ПЪРВА СТЪПКА: Свикни с идеята, че ти прожектираш твоя свят.

Персийският мистик Руми казва: „Защо плачеш, когато източникът е в теб и ти прожектираш целия си свят?“ Да, ти прожектираш филма, никой не го прави за теб или срещу теб.

Това е най-трудното стъпало. Да приемем, че не сме жертва на обстоятелствата, на хората, че съдбата не е жестока и че никой нищо не ни е направил. Всъщност ние манифестираме всичко, което преживяваме (да, дори и нещата, за които си мислиш: „Това никога не бих манифестирала!“)

Опитай това: Следващият път, когато ти се случи нещо, което не искаш, си задай въпроса: „Ако имах полза от тази ситуация, каква щеше да е тя?“

Подсказвам – ползата ни е, че предаваме отговорността извън нас и това е много удобно. Влизаме в ролята на жертва, която кара другите да се грижат за нас, да ни съжаляват, да изискват по-малко от нас. Имаме удобно извинение за нещата, които ни е страх да направим.

Когато станем наистина добри в анализа на тази първа стъпка, ще разберем, че някои от неприятностите ни са в действителност прекрасно гориво, за да стигнем до следващата си цел.

ВТОРА СТЪПКА: Избери си цел

Лесно, нали? Грешка. Всъщност може би най-трудната част е да избереш конкретна, ясна, измерима цел.

„Повече пари“ не се брои, нито „да постигна най-добрата си версия“. „Повече, по-добре, по-голяма, по-щастлива, най-доволна“ са само начини да избягаме от истинския образ на целта си.

Ако искаш пари – колко точно? До кога? Ако искаш мъж – какъв точно, кога искаш да го срещнеш, как искаш да се чувстваш? Ако искаш бизнес… Мисля, че разбираш идеята.

Опитай това: Опиши съвсем ясно и точно какво искаш, как изглежда, как мирише, колко е голямо. А сега избери символ на твоето желание – семпла картинка, знак, буква, цифра – нещо, което ще те подсеща и ще те изстрелва в емоцията на тази мечта. Копирай и разлепи символа навсякъде вкъщи, в офиса, до огледалото, до компютъра, на гърба на телефона, до леглото, в колата…

Целта е подсъзнанието ни да свикне и да приеме мечтата. Вярата е просто навик, изграждане на нови невронни пътеки в мозъка. Дръж мечтата си наблизо, така че да я виждаш, и вярата ще дойде сама.

ТРЕТА СТЪПКА: Ментални тренировки

Знаеш ли, че дори можеш да отслабнеш наум? Сигурна съм, че първата ти мисъл тук е: Глупости!

Истината е, че нашият мозък не прави разлика между триизмерната реалност и реалността, която само си представяме. Затова всеки образ в главата ни предизвиква съвсем реални изменения в структурата на мозъка (създават се нови невронни пътеки и се прекъсват стари) и се стартират нови биохимични реакции в организма ни. Ако не вярваш, пиши ми непременно на house-of-light.co.uk и ще ти дам източници на научни изследвания, които подкрепят идеята.

Ние се променяме на ниво биология! С тази промяна, се променя и нашия енергиен отпечатък, а промени ли се енергията, променя се и материята. Вече ставаме човека, който… има това, което иска да има.

Опитай това: Сутрин и вечер мозъкът работи на специална честота – алфа мозъчни вълни. В тези моменти ние имаме лесен достъп до подсъзнанието си и можем да инсталираме в него картини, които то като верен слуга да започне да изпълнява, с други думи – да манифестира. Всяка сутрин и вечер направи една ментална тренировка на твоето желание. Затвори очи и влез в роля, прожектирай си наум филма, който искаш да преживееш и в който си главен герой.

Използвай следния трик – преживей всичко от първо лице, а не като наблюдател. Активирай сетивата си и емоциите си. Усети топлото или студеното, твърдото или мекото на твоята мечта, радостта и блясъка в погледа. Мислите в комбинация с емоциите създават реално-електромагнитно поле и променят материята на твоята реалност.

ЧЕТВЪРТА СТЪПКА: Манифестираш не каквото искаш, а какъвто мислиш, че си

Не можеш да имаш нова реалност със старото ти аз. Старото ти аз върви в комплект със старата ти реалност, новото – с новата.

И оттам идва най-ценната и бърза Формула за манифестиране в бизнеса и живота – влез в ролята на новото си аз!

Как изглежда това ново аз? Какво прави? Как се чувства? Какви мисли има? Какво казва? Какво вече има?

Внимание! Избягвай фрази като:

„Работя над това.“

„Чистя травма.“

„Трябва да подменя тази подсъзнателна програма.“

Какво манифестираш, когато работиш над нещо? Повече ситуации, в които още да работиш над същото това нещо! Ако сега „изчистваш травмата си“, ти автоматично материализираш още ситуации, в които да изчистваш травмата си.

Опитай това: Проверявай периодично през деня дали изживяваш ситуациите в ролята на старото или на новото ти аз. Гарантирам ти, че дори да направиш само тази една промяна, животът ти ще поеме по съвсем различен път – пътят на новата ти реалност.

Тези 4 стъпки ще те отведат в един нов свят! Чакам с нетърпение да ни разкажеш твоята история на успеха! Ако искаш да видиш една от моите истински истории за манифестиране, намери #HouseOfLight в YouTube. И не забравяй, че най-добрият начин да предвидиш бъдещето, е да го създадеш!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара