Плажната мода вече не се ограничава само с банските костюми. Куп неща от първа необходимост за плажа могат да накарат жената да се чувства като Венера на брега на морето. Такъв тип вещ е и плажната кърпа. Много отдавна тя беше просто нещо за подсушаване след плуване. Днес вече е аксесоар, с който се изразява ваканционен стил и индивидуалност. Преди да се заявиш обаче, трябва все пак да си добре ориентиран в последните модни тенденции на пазара за плажни кърпи.

Свобода, което само разнообразието дава

Една от очарователните особености на плажната култура е нейното безкрайно разнообразие. На практика на брега на морето може да се види парад от разнообразни стилове – от съвременния прочит на хипи културата до подчертано елегантните решения.

Всеки, който планира ваканция на плажа, разполага с възможността да се впише в тази хармонична мозайка от стилове и дори да я обогати.

Практично и красиво – най-новите тенденции в хавлиите

Днес пазарът за плажни продукти е особено щедър с потребителите- предлага им пълен набор от плажни кърпи, които надхвърлят обикновената функционалност. Те могат да изкушат всеки с красиви цветове, щрихи и дизайн. Тази година най- популярни ще са хавлиите с:

Ярки тропически щампи

Това, всъщност, е вечен тренд на пазара с плажни продукти. Дори да се почива в претъпкан, бетониран курорт, вечна остава нуждата от аксесоари, напомнящи екзотични места и украсени с ярки тропически щампи.

Необичайни геометрични дизайни

Геометрията, и да не е романтична, е много актуална в света на дизайна! Много популярни са чистите линии, форми и контрастиращите цветове, които задължително ще се откроят на пясъчния фон. В тази връзка, добре е да се стои настрана от т.нар „шарка на Версаче”. За някои това е класика, но истината е, че е омръзнала до болка!

Носталгични елементи

Всичко, което напомня детство и безгрижна младост, не може да е ретро! Носталгичните елементи, които са виждани на плажни снимки отпреди десетилетия, отново се радват на силен интерес!

Някои още по-артистични туристи могат да се увлекат по винтидж мотиви, типография и дори – препратки към минали епохи.

Лаконична елегантност

В същото време на плажа има място и за тези, които не искат излишно напрежение по време на лятната си ваканция. Те нямат нужда от визуалния „шум”, провокиран от ярки цветове и впечатляващи форми. За тях е смирената красота на минимализма – чисти, семпли линии, спокойни нюанси. Те изглеждат прости, но са съвършени и дори елегантни, защото са еднакво уместни както в дивите места за почивка, така и на плажовете за избрани.

Причудливи шарки и забавни герои

През лятото всеки може да пробуди дълбоко заспалото дете в себе си със закачливи шарки и причудливи герои. Това е съвсем в духа на сезона, който винаги се асоциира с лекота и безгрижие. Тази година най-силен интерес предизвиква чаровното извънземно от „Лило и Стич” и прочутото мече на Ралф Лорън. Те вече са навсякъде – дори по плажните кърпи!

Персонализирани

Това е сравнително нов, но вече устойчив тренд, създаден за хора, които искат да използват вещи с подчертана индивидуалност. Този тип хавлии не са като всички останали и не могат да се открият по магазините. Поръчват се специално и имат отличителни украси като: монограми и инициали, цитати, хумористични фрази и дори – разпечатки на снимки от семейния албум.

50 нюанса синьо

Синьото е класически избор за плажа, но тази година може да се открие във всички нюанси- от енергичния тюркоаз до пастелно. Забелязва се силно присъствие и на сивото и зеленото.

Ярките цветове и комбинации в никакъв случай не са забранени. Тази година обаче те отстъпват по популярност пред пастелните нюанси.

Текстури и материали от ново поколение

Тенденциите не обхващат само цветовете и декорациите. Най-търсените плажни кърпи са тези, които са произведени от нов тип материали- много по-екологични и щадящи природата. Наред с добре познатите памучни и бамбукови изделия, на все по-голяма популярност се радват изделията от рециклирани влакна и органичен памук.

Те се са слабост не само на еко ориентираните потребители, а и на тези, които не допускат компромис нито с качеството, нито със стила.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара