Вечер, прекарана на лаптопа, в преглеждане на сайтовете за пазаруване за най-добрите цени или оферти – ето какво обикновено прави българската жена, когато става дума за електронното пазаруване на модни стоки, според онлайн проучване на MasterCard.

Girls Shopping on Laptop

Доброволните участнички в едноседмичната анкета, разкриха, че 46% от тях предпочитат внимателно да проучат и сравнят цените и условията, преди да решат да закупят определена модна стока. По-голям процент от жените, които участваха в проучването – 53% – също споделят, че най-много пазаруват онлайн вечер след работа. А тези, които предпочитат да прекарат своите вечери в правене на други неща, или пазаруват събота и неделя (26%), или в работно време (12%) и през обедната почивка (8%).

Същото разнообразие от отговори е видно и в предпочитаните устройства, от които пазаруват жените – въпреки че 51% от следващите модата продължават да пълнят електронните си колички от лаптопа, 16% предпочитат мобилния телефон или други интелигентни устройства, за разглеждане на купищата дамски блузи, рокли, обувки или чанти онлайн. Останалите 33% от тях използват настолен компютър за Интернет покупките си.

Онлайн пазаруването на модни стоки се превърна в удобна част от начина на живот на българките и те без притеснение пазаруват всякакви видове стоки в Интернет. Попитани „Кои видове стоки винаги ще предпочитате да купувате онлайн, а не от магазин?“, участничките дадоха различни отговори – 29% предпочитат онлайн да избират дрехи, 20% – чанти и аксесоари, 11% – обувки , 9% – детски стоки, 6% – спортни артикули.

Данните от проучването обрисуват картина на изключително рационална жена, която купува онлайн и въпреки всичко пазарува във времето между работата и грижите за семейството и може би използва онлайн пазаруването като един от начините да победи стреса. Ето защо е важно да й се осигури безопасно и лесно извършване на плащане, независимо дали го прави от таблета, компютъра или мобилния телефон.

Woman shopping online

„MasterCard инвестира време и пари постоянно да усъвършенства технологията за откриване и предотвратяване на измами, така че потребителите да бъдат сигурни, че парите им са в безопасност. Това е особено важно сега, когато все повече и повече потребители стават мобилни купувачи. Ние водим трансформацията на мобилните телефони в сигурни платежни устройства по целия свят, така че запалените по модата купувачи да могат да се насладят спокойно на новите си покупки, които са търсили толкова усърдно“, каза Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара