Хана Джинкинс стана победител в конкурса Design Award 2016. Джинкинс, възпитаник на Royal College of Art London, бе избрана сред 8 финалисти от жури, което включваше Кейт Босуорт, Оливие Рустейн и Ник Найт.

H&M Design Award 2016_Hannah Jinkins

Като победител в H&M Design Award, Джинкинс получава награда от € 50 000 и възможността да адаптира своята печеливша колекция за продажба. Тя ще бъде налична в избрани магазини на H&M и онлайн през есента на 2016 г.

„Хана е наистина великолепна. Тя притежава способността да балансира между сложни елементи и стилове. И все пак изборът на победител в H&M Design Award бе изключително труден, тъй като всички финалисти показаха най-доброто от своето виждане за модата“, сподели Кейт Босуорт. „Бях истински впечатлена от колекцията на Хана. Тя е съвременна и подхожда с разбиране към женските форми. Създава усещането за нещо новаторско в модата за жени, което я прави отличителен победител в H&M Design Award 2016“, каза Ан-Софи Йохансон, креативен консултант в H&M. „Хана е невероятна. Тя има свое собствено уникално виждане за модата. Притежава силна енергия, модерна е и наистина знае какво иска да постигне. Работи със сложни материи, но въпреки това успява да създаде модели, едновременно сексапилни и бляскави“, сподели Оливие Рустейн, творчески директор на Balmain.

8 финалисти от 40-те най-известни висши училища по моден дизайн в света взеха участие в ревюто, провело се в оранжерията на Двореца Кенсигтън в Лондон. Всеки участник представи 4 визии от дипломната си колекция пред публиката, сред която бяха журито на конкурса и медии от цял свят.

H&M Design Award 2016_Finalists

24-годишната Хана Джинкинс е от Лондон и завършва Royal College of Art през 2015 г. Нейната колекция създава баланс между груби материи като суров деним и нежни елементи като подплати от коприна. Силуетите са обемни и едновременно с това женствени, демонстрирайки уникален усет към женското тяло.

„За мен е голяма чест да спечеля H&M Design Award. Когато съобщиха името ми, бе някак нереално и почувствах неповторима емоция. Искам да създам свой собствен бранд и спечелването на този конкурс означава, че мога да осъществя мечтата си“, каза Хана Джинкис, победител в H&M Design Award 2016.

H&M Design Award 2016_Jury-group-with-winner

Инициативата H&M Design Award стартира през 2012 г. и отразява ангажираността на H&M към бъдещето на модата. Конкурсът е отворен за студенти от най-реномираните висши училища в 16 страни. Всяка година победителят се избира от авторитетно жури от утвърдени модни експерти. Тази година в H&M Design Award участие взеха най-голям брой студенти спрямо миналите издания. Сред тях бяха представители на Австрия, Белгия, Китай, Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Италия, Холандия, Швеция, Швейцария, Великобритания, Америка, Япония и Корея. Всеки от 8-те финалисти получи награда от € 5 000.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара