Слънцето, нашият източник за живот вече мощно навлезе  в знака на Рак. Това е шанс през този месец да оцените многото възможности и да се свържете с любимите си хора, да „влезете в обувките“ на другите и да покажете ангажираност към тях. Не бива да се подценява и цялата „тежка артилерия“ на небето в момента, която стартира от сезонът на Близнаци – от коридора  на затъмненията до ретроградния Меркурий и квадратурата на Сатурн-Уран.

На 24.06 се случва събитието пълнолуние и „ягодова луна“ в кардиналния земен знак на Козирог.

Какво означават пълнолунията?

В астрологията Луната е вашият носил тел на информация от всички прераждания. Тя е вашата интуиция и служи като  ваш емоционален компас, управляващ чувство за сигурност. Всеки месец точката, в която достига пълнотата на цикъла в своя апогей поставя допълнителен акцент върху тези теми.

Сайтът на астролог Цветелина Каменова

Пълните луни увеличават силата на емоциите – особено тези, които често се пренебрегват, за да можете да продължите ден за ден, без да се налага да се справяте с нещо неудобно. Но тази лунна фаза има тенденция да доведе всяко задържане до точката на кипене, така че да се наложи да се справите с нея веднъж завинаги. Ето защо драмата при пълнолуние има тенденция да бъде резултат от това, че хората достигат до тази точка и проектират – или, в идеалния случай, говорят за това – някаква предварително отстранена болка, травма или стрес.

Пълнолунията също сa точка на кулминация

на редовен астрологичен цикъл. (Напомняне: Новолунията са обратното на пълнолунията, когато небесното тяло не е осветено от слънцето от нашата гледна точка и изглежда напълно тъмно.) Това пълнолуние на 24 юни в Козирог е свързано с новолунието, което се случи 12-13 януари 2021 г.

Помислете за този период от време – точно след новата година, в разгара на спорна, изпълнена с драма пандемия през зимата – и как нещата, които току-що започнали за вас лично тогава, сега могат да достигнат изпълнение, кулминация или крайна точка .

Независимо от това как лунното събитие комуникира с вашата натална карта, можете да забележите неговата интензивност, но ако аспектира планети или точки от вашата карта по значителен начин, може да се почувствате особено ,емоционален или чувствителен. Основното нещо, което трябва да имате предвид обаче е, че пълнолунията служат като ценни контролни точки за изследване на дълбоко вкоренени чувства и завършване на една глава, преди да започне нова.

Акценти на пълнолуние в Козирог

Пълнолунието през юни 2021 г. е посочено като „ягодова луна“. Името произлиза от факта, че в края на юни е пиковият сезон за узряване на ягодите.

Темата е точно в съответствие с владетеля на това пълнолуние: земният знак Козирог, който се управлява от Сатурн, планетата на границите, ограниченията и структурата. Знакът е и владетел на десетии дом на кариерата и обществения имидж. Родените с разположения в този прагматичен знак са трудолюбиви (дори понякога работохолици), които действат бавно, стабилно, пресметливо. Имат силна мотивация и амбиция  да постигнат, успеят, да спечелят признание и да изкачат върха на каквато планина са си поставили като цел за покоряване. Всичко това каза, че това пълнолуние ще ви накара да размислите върху собствените си постижения и

чувство за лична сила,

както и дисциплина, граници и работата, която сте свършили – или може би все още трябва да свършите .

Също така си струва да се анализира връзката на пълнолунието с позицията на слънцето при Рак, което не може да не ви направи още по-осъзнати за вашия дом, семейство, корени, интуиция и основна емоционална идентичност. Как тези аспекти от живота ви са формирали вашата дефиниция за успех и път към постигането му? И как може да се наложи да реорганизирате своя план, като същевременно не загърбвате миналото си? И може би най-важното, какви печалби сте постигнали бавно и стабилно?

Козирогът е известен с това, че умее да вдига летвата постоянно по-високо. Ето защо тези хора могат да бъдат  изпълнителни директори, лични треньори или законодатели, които вродено разбират как да използват силата на определени правила и структура, за да постигнат своите високи цели. Но тяхната ахилесова пета е

да се научат да забавят темпото,

да оценят това, което са постигнали. И това е мястото, където идва урокът за това пълнолуние. Ако подхранвате енергията на работохолизма на Козирог, ще бъдете подтикнати да постигнете баланс между грижата за себе си емоционално и поставянето на приоритетите върху масата, за да получите конкретни резултати. Може да е време да разрушите този модел като си осигурите заслужена почивка, изпълнена с всички летни удоволствия, които ранният сезон на Рака може да предложи.

Няколко други планети и аспекти ще влязат в действие по време на това събитие. Приятелският и непринуден секстил на пълнолунието към Юпитер, планетата на късмета и разширяването, носещ

късмет и чувство на оптимизъм.

И тъй като в момента Юпитер е във воден знак Риби, емоциите около това пълнолуние се вплитат дълбоко и можете да се чувстватеизпълнени с  романтика и вълшебство. С луната в Козирог в секстил с  Юпитер в емпатични и  мистични Риби, може да искате да вземете отпуск или почивен ден, за да се насладите на по-качествено време с любимите хора, може би да наваксате и да споделите какво ви е на сърцето .

Но това не би било истинско пълнолуние без малко драма и за това можете да се обърнете към романтичната Венера, която в момента е в Рак, в опозиция  на трансформиращия Плутон в Козирог, подчертавайки всякакви борби за власт или притежание във връзките. В същото време вторият квадрат на Сатурн-Уран от 2021 г., който беше точен на 14 юни, продължава да създава напрежение между старата парадигма и интерес към бунт срещу статуквото. И благодарение на сатурновия характер на тази пълна луна, ефектите от квадратурата и промяна могат да бъдат особено забележими около лунното събитие.

На кого ще повлияе това пълнолуние?

Ако сте родени, когато слънцето е било в знака на Козирог – ежегодно от приблизително 22 декември до 19 януари – или имате ваши лични планети (в допълнение към слънцето, което включва Луната, Меркурий, Венера или Марс) в Козирог ( нещо, което можете да научите от вашата натална карта), ще почувствате това пълнолуние повече.

Ако искате да получите още по-конкретна информация, проверете дали имате лична планета в Кoзирог, която пада в рамките на пет градуса от пълнолунието. Ако е така, бихте могли да се почувствате още по-отразяващи личния си успех, чувствата си и желанието за пълноценна, духовна връзка с любимите хора.

По същия начин, ако вашият изгряващ знак / асцендент попадне в друг кардинален знак – Овен (огън), Рак  вода), Везни (въздух) – това може да бъде полезен момент за проверка на себе си по проблемите на връзката и сигурността, тъй като пълнолунието ще попадне във вашия четвърти дом на дома десети дом в кариерата или седми дом на партньорство. Също така си струва

да проверите вашата натална карта,

за да видите дали някоя от личните ви планети попада в кардинален знак и в рамките на пет градуса от 3 Козирог, като в този случай ще усетите това пълнолуние повече от другите.

Пълнолунията винаги

могат да донесат нестабилност и драма,

но също така ни предоставят благодатна почва за емоционални пробиви, несравним шанс да достигнем вълнуваща кулминационна точка. И този положителен резултат е по-вероятно да бъде акцент, като се има предвид, че трудолюбивият Козирог – в комбинация с  духовни Риби – бележи този лунен момент.

Като кардинален знак, Козирозите са естествено родени лидери. Но като се има предвид качествата на управляващата планета Сатурн за спазване на  правила, основи, структури и ограничения, ето защо това пълнолуние служи като сигнал, че е време да се  насладите на всички плодове на вашият труд. В крайна сметка, както сезонът на Рака ще напомня отново и отново, вашият емоционален компас се нуждае от редовна поддръжка. И ако трябва да покажете резултата за цялата си упорита работа, какво по-хубаво от това?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара