Кубинският пианист Роберто Фонсека кацна в Европа и от края на седмицата започва интензивното му европейско турне, в което са включени и две дати в София – на 7 и 8 юли.

Пианистът ще представи със своето трио програмата от новия си албум „Yesun“ на 7 юли в София Лайв Клуб.

Роберто Фонсека отделя спецално внимание на посещението си в България, защото тук ще се състои премиерата на новия му проект с носителите на „Латино Грами“ хор „Нови български гласове“ под диригентството на доц. д-р Георги Петков на 8 юли в София Лайв Клуб. От миналата година пианистът е в интензивна комуникация с композитора Георги Петков, с когото работи по новата програма и репетира онлайн с момичетата от хор „Нови български ласове“.

Българската публика ще види първа новата програма от проекта „Отвъд нотите“, който вече е ангажиран на един от най-големите европейски джаз фестивали – в Марсиак, Франция – където ще се представи на 1 август. Джаз фестивалът в Марсиак се провежда от 1978 г до днес като на сцените му са гостували най-големите звезди в джаза като започнем от Оскар Питерсън, Стан Гетц, Хърби Хенкок, Джордж Бенсън, Стенли Кларк, Маркъс Милър, Ди ди Бриджуотър, Дайана Крал до Мелоди Гардо, Робърт Гласпър, Ибрахим Малууф, Ануар Брахем.

Френската преса вече обръща специално внимание на предстоящата изява на съвместния проект на Роберто Фонсека и Нови български гласове, като ги определя като „голямата изненада“ на фестивала и очаква с нетърпение концерта им на 1 август.

Билети за концертите на Роберто Фонсека на 7 и 8 юли в София има на страницата на Джаз Плюс и в Ивентим.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара