Кои малки действия и моменти от ежедневието помагат на децата ни да израстнат като уверени личности. Това ще покаже изложбата „Близо до теб“, която се открива на 5 юли в градинката на „Кристал“.  

Снимковият разказ, който софиянци и гости на столицата могат да видят до 19 юли, разкрива съкровени моменти и от живота на някои популярни лица с техните деца. Основният акцент на изложбата е как родителите да се отдадат на грижата за детето си, да разпознават неговите сигнали, да не се страхуват да поощряват и удовлетворяват естествените му нужди и стремежи, като по този начин изграждат

стабилна връзка по между си.

Крайният резултат от това привързано родителство е, че детето израства уверена личност, а родителите са спокойни, че се справят в новото си ежедневие и роля.

„В моята практика като консултант наблюдавам, че родителите имат нужда от подкрепа и информация. Тяхното желание да се грижат по адекватен начин за децата си, се сблъсква със страховете и притесненията им дали се справят достатъчно добре. Затова реших да покажа пред по-широк кръг от хора как родителите се справят с някои плашещи моменти и как с малки стъпки, но с много

внимание, любов и желание

се постигат невероятни неща в отглежането на бебета“, отбеляза Ива Петкова, инициатор и организатор на изложбата.

В изложбата, представени чрез снимков разказ, участват актрисата Весела Бабинова, интернет инфлуенсърите Антоанет Пепе и Наталия Такова, както и родители, които са извън публичния фокус и техните деца. Това, което обединява участниците са общите възгледи за отглеждането на децата, сходните ценности по отношение на родителството, в което близостта и любовта са на пиедестал.

Фотограф на изложбата е Калина Серафимова. Изложбата се реализира в партньорство със Столична община, дирекция „Култура“.

Ива Петкова:

Ива е професионалист по темите за отглеждане и развитие на бебета и деца до 3 г. Интересува се от методите на Монтесори и Валдорф. Занимава се с бебешка гимнастика и е сертифициран преподавател по пилатес. Организира консултации за ранно детско развитие и бебеносене, арт срещи и уъркшопове за бременни и майки.

Калина Серафимова:

Калина Серафимова е родена в артистично семейство и от малка се среща с различни видове изкуство. От 2016 г. фотографията е нейно основно занимание. През 2020 г. е и лектор по детска фотография във Photoschool.bg. Основният й фокус са художествените детски и семейни фотосесии и заснемане на семейни събития.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара