Отново дойде това време на годината, когато сме готови за равносметка и за полагане на новия път. Отново се случва в сериозното и отговорно Новолуние в Козирог. За някои Козирогът може да е мрачен, прекалено сериозен, скучен и праволинеен. Но той дава чудесна възможност за отрезвяване, и отговорно претегляне на постигнатото, неслучилото се и това което предстои.

Време е да ясен поглед назад и напред, за поемане на ангажимент, отговорност и планиране на новия път. Какво се случи тази година, какво научихме, какво получихме, какво дадохме, докъде стигнахме, къде сме и кои сме? Време е за голямата годишна равносметка. И нека се възползваме от огромната сила на големия материализатор – Козирога.

И след нея, нека бъдем откровени със себе си и да освободим място. Да разчистим всичко онова, което вече не ни е нужно и не ни принадлежи, да му благодарим и да изпратим миналата година с благодарност. Който не е успял да се сприятели с изминалата година, със сигурност няма да хареса и новата, колкото и да си пожелава тя да бъде нещо „ПО“ в сравнение с миналата.

Ако сме недоволни от миналото,

не виждаме доброто в настоящето, то ще минем покрай него и в бъдещето. Ако не се освободим и пуснем всички тежести, травми и емоционални товари сега, ще си ги занесем и в новата година.

Затова нека се обърнем към изминалата година и да й благодарим! Да оценим с признателност всичко онова което е внесла в живота ни. И с още по-голяма признателност да пуснем и освободим всичко онова от което нямаме нужда, което тежи и ни дърпа назад.

И в освободилото се пространство да поканим да влезе всичко ново, изграждащо ни, тласкащо ни към следващото стъпало

от личния ни еволюционен път.

Можем да възнамеряваме смело, но нека и оставим с разбиране, място за Божествената промисъл и уместност. Защото само някои от семенцата ще покълнат и дадат плод. Не защото сме сгрешили или не заслужаваме. А защото може да се роди само това което е готово да се роди, и което ние сме готови да родим

Ето и една много подходяща практика:

Намерете си уютно и тихо местенце. Свържете се със сърцевината на Божествената си искрица, с духовните си наставници и водачи и възнамерете да сторите най-доброто на което сте способни, с помощта на всичките тези светли помощници. Можете да си представите, че имате една вълшебна кутия, в която можете да изхвърлите всичко ненужно. А след като я напълните, можете да я запечатате сигурно и изпратите с благослов към някоя черна дупка във Вселената, да й сложите коледна панделка и да я пратите в дар на безименното

вечно гладно за драми и ненужни вехтории весело чудовище.

Или пък да я пратите в някоя бурно течаща река (а защо не и Млечния път). Оставям това на вашето въображение. А в освободилото се място, вижте как влизат всички бляскави потенциали, които чакат реализация. Вижте и почувствайте жива картинка на това, което искате да поканите в живота си: свободата, мечтаната реализация, спокойствието, изобилието, партньорската връзка. Изживейте го!

И сега. С цялата си сериозност, отговорност и ангажираност, започнете голямото чистене, може и на глас: „Сега, в навечерието на поредния нов започващ цикъл, се освобождавам: от всичко старо, вехто и ненужно. Освобождавам страховете, предразсъдъците, несигурността, мързела, обидите, болката, гнева, раздразнението. Освобождавам се от всички обети давани някога в минали, настоящи, паралелни реалности и животи, и го заменям с един единствен обет –

Да бъда вярна на себе си, да обичам себе си,

да слушам сърцето си. Освобождавам се от условности, чужди мнения, от задължения, от обвързаности, от очаквания, от искания, от разочарования.

Освобождавам се от хора, вещи, ситуации, егрегори които не резонират с моята вибрация, които не са добронамерени и пристъпват към мен с изисквания, манипулации, очаквания и желания. Освобождавам се от вехтите останки на старата матрица и клетите й проскърцвания в опит да запази статуквото си. Освобождавам се от всички хора, стари модели и конфигурации, които преди съм позволявала да използват силата ми, да се възползват от енергията ми. Освобождавам се. И оставям празно място, в което да нахлуе необятният Вселенски океан.

Оставям място за ЛЮБОВ. И нека дойде най-доброто за мен.“

За теб. За всички ни. Време е „ME“ да се превърне в „WE“. НИЕ сме на ход! Заедно напред в една по-мъдра, зряла и действена епоха на Водолея. Време е за любов в действие. Все повече ще има място и уместност за нашите общи, обединени, партньорски действия, вместо за Аз-центрираното намерение и желания, както беше досега.  Всъщност, просто следвайте повика на душата, стъпете уверено на Пътя си и да вървим!

Да ни е пълна, благодатна, благoсловена новата година. И всекиму – според постланото. С мир и благодат.

Източник: svoizbor.com

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара