Някои навици на човек помагат да се определи неговата психологическа възраст. Анализирайки няколко параметъра, можете да разберете колко по-възрастен или по-млад сте от реалните си години.

Снимка: Pixabay, Vika_Glitter

Експертите в областта на психологията отбелязват, че е много важно да знаете психологическата си възраст, тъй като тя  влияе върху успеха ни в различни области на живота.

Точност

Психолозите казват, че хората, които винаги и навсякъде са свикнали да идват навреме, са зрели личности. В много млада възраст такъв навик предполага, че човек е много по-възрастен от годините си.

След 28-30 години липсата на точност се счита за вид отклонение от нормата, което говори за инфантилност. Хората, които се стремят да правят всичко навреме, имат добри аналитични умения и емпатия, която се развива с времето.

Интернет стил на комуникация

Първото нещо, което хваща окото са грешките. Пунктуационните и правописните грешки показват, че човек не се тревожи много за репутацията си. Говорим за онези грешки, които са видими и очевидни. Индивидите, които са склонни да пишат без грешки, могат да се похвалят с висока психологическа възраст.

Дългите съобщения са знак за спокойствие и самоувереност. Кратките и многобройни послания говорят за емоционалност, импулсивност и в резултат на това за млада психологическа възраст на човека.

Снимки в социалните мрежи

Голям брой снимки и навикът постоянно да се снимате говори за незрял човек. Това означава, че социалните мрежи, наситени със снимки, принадлежат на хора с ниска психологическа възраст. Когато има малко снимки, човек не иска да показва нищо на никого и да доказва, че е самодостатъчен, следователно вътрешната му възраст е нормална или твърде висока.

Любовта към селфитата показва известен нарцисизъм, дружелюбност и откритост. Такъв навик предполага, че човек има доста ниска вътрешна възраст. Тези, които не си правят селфита и обикновено правят малко снимки, имат голяма психологическа възраст.

Усмивките на снимките също говорят за известна инфантилност и младост. Сериозна физиономия правят онези, които вътрешно са много по-възрастни.

Как се смеете

Психолозите са съгласни, че смехът може да определи не само психологическата възраст на човека, но и неговия характер. Причината е, че смехът е много труден за задържане, така че веднага разкрива всички тайни на нашата личност, включително психологическата възраст.

Навикът да покривате устата си с ръце, когато се смеете, говори за голяма вътрешна възраст, докато откритият смях е символ на известна инфантилност и откритост.

Навикът да се смеем тихо и незабележимо говори за вътрешната зрялост на човек. Силният и желиран смях е навик на хората, които винаги са млади по душа.

Навик за спестяване и харчене

Пестеливите хора  обикновено имат голяма вътрешна възраст, което е съвсем разбираемо, защото те знаят стойността на парите и разбират колко трудно се печелят. Това е най-очевидно, когато богат човек се отличава с пестеливост. Не бъркайте пестеливостта с алчността, защото алчните хора, напротив, са по-склонни към подценена психологическа възраст.

Ред или безпорядък

Навикът да захвърляте всичко и да чистите най-много веднъж седмично е ясен признак на незрялост. Казват, че това се чувства креативно, но всъщност всичко е много по-просто. Хората, които не почистват домовете си, смятат, че това е загуба на време.

Навикът да поддържате къщата чиста и подредена  е добра черта на характера, която показва, че човек има нормална психологическа възраст.

Ниската психологическа възраст ни позволява да бъдем по-очарователни и привлекателни. А висока говори за мъдрост и наличие на голям житейски опит. Във всичко можете да намерите плюсове, но е най-добре когато психологическата възраст е близка до реалната.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара