Психолозите са провели проучване, по време на което се опитали да разберат какви черти на характера са характерни за хората, които обичат едно или друго животно. Това е доста интересно, защото любимото животно наистина може да разкаже много за характера на човек.

Снимка: Рixabay, NataljaDanilchenko

Куче

Ако много обичате кучетата, тогава с голяма вероятност преминавате през живота лесно и безгрижно. Опитвате се да преодолеете препятствията, изразходвайки минимум енергия и усилия. В името на близките си сте готови на всичко и се опитвате да видите само най-доброто в тях.

Котка

Любовта към котките подсказва, че сте човек с голяма мотивация и високо самочувствие. Най-вероятно не пропускате предоставените ви възможности и трудностите на живота не ви плашат.

Кон

Ако сте най-вдъхновени от това величествено животно и смятате, че конят е най-красивото творение на природата, то вие сте авантюрист по природа. Има големи шансове да обичате свободата и да я мразите, когато се вземат важни решения вместо вас.

Снимка: Pixabay, Hansuan_Fabregas

Лъв

Вече говорихме за котки, но за домашни. Ако съзерцаването на царя на животните ви спира дъха, тогава имате смело сърце. Вероятно сте много амбициозни и всеотдайни. Също така сте готови да се застъпите за близките си каквото и да ви коства това.

Костенурка

Костенурките, според наблюденията, често се харесват от чувствителни хора с висока емпатия. Тези сладки животни харесват интровертите и тези, които мразят много внимание.

Маймуна

Ако много обичате маймуните и се интересувате от тях, притежавате добро чувство за хумор. С голяма вероятност сте весели и готови да дадете своята енергия и сила на другите.

Слон

Слоновете са най-големите сухоземни животни в света. Ако обичате да гледате образователни програми за тях, вярвайки, че те са най-интересните животни на земята, тогава най-вероятно сте мъдри, спокойни, незаинтересовани. В сърцето ви цари мир и доброта.

Мечка

Има много хора, които се интересуват от мечките – един от най-страшните хищници. Психолозите смятат, че мечките се харесват на тези, на които винаги може да се разчита. За да защитят близките си, любителите на това животно са готови на всичко.

Кит

Ако за вас китовете представляват интерес, тогава сте склонни да се занимавате с интроспекция. Знаете какво искате, обичате да пътувате и отделяте време, така че спонтанността определено не е за вас. Ако вашите възгледи не се споделят от другите, вие винаги търсите нова компания.

Вълк

Вълците се харесват на креативни и мистериозни хора. Една от основните характеристики на любителите на вълци е способността бързо да се адаптират към всякакви промени в живота.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара