Възможно ли е да се цикли паркет без прах? Да. Съвременните прецизни технологии позволяват циклене на паркета без прах и дискомфорт за клиентите.

Паркетът в жилището, подобно на нас, хората, живее свой собствен живот. И само от време на време напомня за себе си – например, с тъмни петна от някаква течност (всички вече са забравили коя), все по-големи пукнатини или неравности. И когато забележим тези неща, значи е настъпило време е да възвърнем предишната му красота.

Думата ремонт не отговаря много точно на този процес. По-скоро подхожда само на първия етап, включващ подмяна на дъски, които са станали неизползваеми, както укрепване на разхлабените. И едва след това започва реставрацията на паркета. Точно така, паркетът се реставрира, подобно на други произведения на изкуството. Защото, след изстъргване, шлайфане и лакиране, ние получаваме истинско произведение на изкуството.

Обикновено хората отлагат процеса най-вече по няколко банални причини:

  • Невъзможност за преместване на мебелите
  • Висока цена
  • Запрашване

Днес е възможно да се ремонтира паркет, без да се местят или местят мебели – проверете сами какви са предимствата на безпрахово циклене на паркет София. Въз основа на цените можете да изберете оптималния вариант за вас.

По отношение на праха, нека поясним, че процесът по циклене на паркет включва няколко етапа:

  • Груба обработка – премахване на остатъци от стария лак, изравняване на повърхността
  • Уплътняване на празнини и пукнатини
  • Изглаждане
  • Лаково покритие

Съвременните машини за безпрахово циклене на паркет са оборудвани с прахоуловители, които улавят по-голямата част от праха. Мощните прахосмукачки завършват работата, като събират остатъците.

Професионалното оборудване не е евтино, така че ако искате да възстановите паркета си и с цената на минимум неудобства, свържете се с надеждна фирма.

Предимства:

  • Добро оборудване с прахоуловители
  • Професионалисти, обучени да работят с тези машини
  • Атрактивни цени

Така ще сведете до минимум неудобството при реставрирането на паркета, дори ако наскоро сте лепили тапети или боядисвали стените.

Лентовите шлайфмашини осигуряват груба обработка на пода. Пукнатини, повреди и дребни дефекти се замазват. За да не се различава цветът, се добавят дървени стърготини, получени след циклене на паркета с финозърнест абразив. След това тридисковите повърхностни шлайфове довеждат повърхността до идеално гладко състояние.

Реставрацията завършва с щателно обезпрашаване и нанасяне на няколко слоя лак. За по-добра адхезия, защита и по-гладка и издръжлива повърхност, предварителните слоеве лак също се шлайфат.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара