Годините на Тигъра са 2022, 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, 1938…

Годината на Водния Тигър започва от 1 февруари 2022 г. и завършва на 21 януари 2023 г. Всяка година началото на Китайската нова година се определя според лунния цикъл. Тя  винаги започва с първото новолуние между 21-ви януари и 20-и февруари.

Тигърът е известен като цар на всички животни в Китай. Зодиакалният знак Тигър е символ на сила, прогонване на злините и смелост. Много китайски деца носят шапки или обувки с изображение на тигър за късмет.

Тигърът се нарежда на трето място сред животните от китайския зодиак. 12-те зодиакални животни са Плъх, Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Прасе. Всяка година е свързана с животински знак според 12-годишен цикъл. Той е базиран на стара народна приказка, известна като „Великата надпревара“, в която се състезават да стигнат до нефритения император. Редът, в който животните стигат до владетеля, е и последователността на годините, кръстени на тях, в китайския календар.

Тигърът е символ на властта в китайската култура и се свързва със силата на императорите. Той носи увереност, смелост, сила и състезателен дух.

Но освен от характеристиките, които носят животните, енергията на годината се определя и от 5-те елемента в китайската астрология – вода, дърво, земя, огън и желязо. Всеки от тях има собствена символика. Например Годината на Водния Тигър ще донесе отговорност и убеждение. Но статичният елемент на тигъра е дърво, което ще донесе креативност.

Желязото пък символизира солидарност и воля, огънят страст и желание за действие, а земята – всеотдайност и фокус върху целите.

Също така водата в китайската култура е асоциирана с черния цвят, затова и 2022 е годината на Черния воден тигър (Ян тигър). Тя символизира жизнената същност, зрелостта и дълбоките емоции.

Затова късметлийските цветове на 2022-ра, които ще донесат здраве и благополучие, ще бъдат

черно, зелено и жълто

Хората, родени в годината на Тигъра, са смели, непредсказуеми и уверени. Много са харизматични и обичат да бъдат забелязвани и харесвани от другите. Склонни са да действат прибързано, дразнят се лесно, но и са прекалено отстъпчиви.

Как да привлечем късмета, разчитайки на елементите в китайската култура?

Късметлийският елемент е дървото, а дървесната енергия сочи на изток. Това означава, че ако гледате на изток, можете да подобрите вашето здраве, богатство и дълголетие.

Цветът, свързан с елемента Дърво, е зеленият, така че можете да украсите източната част на къщата си в зелено или да поставите зелено растение на изток, за да привлечете късмета на ваша страна.

Според цикъла на петте елемента, Водата генерира Дърво, така че можете да сложите и Воден елемент на изток, за да подобрите късмета си.

Избягвайте поставянето на метални предмети в източната част на дома ви, както и такива, които носят енергията на елемента Огън.

Щастливи числа

Щастливите числа, свързани с хората, родени в годината на Тигъра, са 1, 2 и 3, както и числата, които ги съдържат.

Трите числа, за които се казва, че носят лош късмет на родените в годината на Тигъра, са 6, 7 и 8, както и съдържащите ги.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара