Най-важната мебел в спалнята е леглото. Това е мястото, където човек се отдава на пълна почивка и сън. Когато се използва от семейство, в повечето случаи не го наричаме „двойно легло”, а „спалня”.

Понеже е изчислено, че там двойката прекарва една трета от живота си, е много важно да се подходи сериозно и внимателно към избора на тази мебел. Спалнята трябва да осигурява пълен комфорт на два различни  човека едновременно. Всеки от тях си има различен вкус, предпочитания и изисквания, свързани с комфорта и здравето му.

В повечето случаи семействата предпочитат дървото и това не е един от компромисите в  брака. Предлаганите на пазара мебели от масивно дърво отдавна са се превърнали в стандарт за красота, издръжливост и надеждност, а това са само част от предимствата им.

Масивът запазва особеностите на дървото и това прави всяка мебел единствена по рода си. С годините обзавеждането не само няма да загуби от красотата си, но и ще добави към нея патината, която имат античните изделия. Едно от най-важните предимства на мебелите от масивно дърво е и че се произвеждат по еко съобразен начин, т.е. по щадяща околната среда технология.

Особености на спалнята от дърво

Рамката на двойното леглото може да се поддържа от крака или две табла. Таблата на модерното легло днес има не само естетическа функция. Тя предпазва от студената стена и допълва уюта в стаята. Таблата може да бъде традиционна и ниска или голяма и масивна. Най-голямо търсене сред потребителите имат легла с дървена табла, която е с кожена или текстилна тапицерия.

Спалните на мебелна фабрика „Еврика”www.evrika.bg се отличават с красив дизайн и надеждност. Изработват се от дървесина с оптимално качество и се радват на популярност както у нас, така и в чужбина. Разнообразието в моделите се дължи и на н декоративните елементи. Те се изработват в традициите на старите  майстори.

Матракът за тях е по избор на клиента. От него зависи качеството на съня и пълноценната му почивка. Когато става въпрос за семейна спалня, специалистите съветват  да се избере средно твърд матрак.

Основните критерии за избор

Когато избирате основната мебел за спалня, размерът е първото, на което ще обърнете внимание. Двойното легло е не просто най-важната мебел, а и централен елемент в интериора на помещението. Важно е да бъде удобно, т.е. да бъде достатъчно голямо, но и не бива да запълва изцяло стаята, в която трябва да поставите още шкаф, скрин, тоалетка. Ето защо, още преди да направите покупка, е необходимо да сте наясно с размерите на леглото си. За целта вземете предвид големината на стаята и физиката на собствениците.

Следващата стъпка  е да изберете формата и стила на спалнята. Най-популярните легла от масив на „Еврика“ са в правоъгълна форма, а стиловете варират според предпочитанията на клиентите: от класика до модерни като имате възможност да изберете и мебели с ретро чар, които да подхождат на актуални стилове като Кънтри или Прованс.

Да намериш висококачествена спалня днес не е проблем. Богатото ни разнообразие на спални от масивно дърво  ви позволява да направите избор, който ще отговаря най-добре на вашите предпочитания, вкусове и бюджет.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара