230 са книгите, които издателство „Сиела“ предложи на читателите си през 2021 г. А това е класацията на 10-те най-продавани заглавия през годината.

  1. „Опашката“ – Захари Карабашлиев
  2. „Този ден“ – Бланка Липинска
  3. „Домът на Gucci” – Сара Г. Фордън
  4. „101 отбивки: презареждане“ – Иван Михалев
  5. „Мисия Туран“ – Алек Попов
  6. „Майкини и другите“ – Иво Сиромахов
  7. „365 дни“ – Бланка Липинска
  8. „Маргаритка: Биби и Мими на детска градина“ – Илия Деведжиев и Веселка Велинова
  9. „Аз още броя дните“ – Георги Бърдаров
  10. 10. „1984“ – Джордж Оруел

През януари 2022 г. идват „50 здравословни рецепти“ от YouTube фурията Йоана Йокко . В първия месец излиза и „Зовът на смелостта“ на Райън Холидей.

И въпреки че през последните две години често минавахме през „Улицата на кошмарите“ и животът ни се струваше като филм, след екранизацията му ще открием „Магията на реалността“ с помощта на неповторимия Ричард Докинс, за да скочим направо в „Облакът Кукуландия“ – дългоочакваната нова книга на Антъни Доер.

Едно е сигурно –  очакват ни „Още 365 дни“ с  Бланка Липинска – за да се подготвим за втория филм от поредицата.

Още през първите месеци на годината издателството ще зарадва и почитателите на YA литературата. Защото авторката на „Алена кралица“ Виктория Айвярд – пък е призовала „Рушител на селения“ – началото на изцяло нова поредица, за да станете част от „Смъртоносна академия: Последният випуск“ заедно с героите на Наоми Новик.

„За ваше собствено добро“ ще е заглавието на втория роман на майсторката на нестандартния трилър Саманта Даунинг, който предстои да видим съвсем скоро.

Неусетно ще дойде времето и на „Победителите“ на Фредрик Бакман .

„Кои сме ние и как стигнахме дотук“ е впечатляващо изследване на уважавания учен Дейвид Райх,  което ще ни разкаже историята на човечеството с помощта на нашите гени от първите хора в Африка до съвременната цивилизация.

А в битката с коварния COVID-19 ще помогне мащабното изследване „Вирално“ на Мат Ридли.

През 2022 г. ще има и много романтика. След като посетим „Къщата на Ривиерата“ с новия роман на обичаната Наташа Лестър, ще се научим „Как да преживеем скандала“ със завладяващия исторически романс на Самара Париш, ще научим мрачни „Малки тайни“ от Дженифър Хилиър.

После ще се запознаем с „Лев“ на Бел Аурора и очарователната „Мери Джейн“ на Джесика Аня Блау, за да преживеем  мъдрата и нежна история за четиринайсетгодишно момиче, уловено в мрежата на порастването и лутащо се между своето благочестиво и строго семейство и хаотичната, хипарска атмосфера в дома, където работи като бавачка през лятото.

А през лятото „Разказвачът“ ще бъде не кой да е, а легендарният Дейвид Грол – фронтменът на Foo Fighters и някогашен барабанист на Nirvana, без който съвременната рок сцена нямаше да е същата.

Заедно с криминалния роман в стил П.Д. Джеймс –  „Последното парти“ от Клеър Макинтош „Сиела“ слага началото на цяла поредица.

Истинско литературно пиршество очаква почитателите на добрия фикшън – с литературния трилър „If we were villiansна М. Л. Рио и „Трябва да те предам“ –  новия завладяващ роман от авторката на „Сол при солта“, „Фонтани на мълчанието“ и „Пепел в снега“ Рута Сепетис. Идва и ново издание на обичаната класика „Искрица живот“ от вечния Ерих Мария Ремарк.

Задава се и впечатляващата по размаха си книга на автора на „Битката: красота и печал”„Ноември“ от Петър Енглунд, а в края на годината ще се появи и знаковата „Кръстопътища“ от Джонатан Франзен в превод на Владо Молев.

До края на 2022 г. вече ще се чувстваме като „Американският Прометей“, когато ще се появи и  книгата на Кай Бърд и Мартин Шервин, разказваща в над 800 страници живота на американския физик Дж. Робърт Опенхаймер, станала носител на „Пулицър“ и вдъхновила предстоящата екранизация на режисьора Ридли Скот.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара