Септември, кръстен на латинската дума за седем (septem), се характеризира с много небесни дейности. Подгответе се за ретроградно влакче в увеселителен парк: Венера и Меркурий вървят заедно назад до 5 септември, последвани от самостоятелен обратен полет на Меркурий до 17 септември. На 4 септември Юпитер започва своята ретроградност, спирайки щедрите си предложения, за да се възобнови точно на 1 януари 2024 г. – един желан новогодишен подарък.

По повод на други начала, Рош Хашана, еврейската Нова година, се отбелязва на 15 септември, като съвпада с Новолунието в Дева, вместо с предвиденото Новолуние във Везни, поради динамиката на високосната година. А на 23 септември почитаме един от четирите най-свещени дни в годината – равноденствието.

Освен това Веста, нашата заветна богиня на огнището, преминава от Близнаци (мисля) в Рак (чувствам) на 14 септември и ще бъде там до 19 юни 2024 г. Веста, носителката на традициите, премества същността си от интелекта (Близнаци) към емоциите (Рак). В новото си местожителство тя може да бъде вашият мост към обогатяващите аспекти на родословието ви – независимо дали става дума за разкриване на вродени генетични таланти или за насочване на дарбите на поколенията, за да подобрите живота си.

Ключови дни през септември:

3 септември – 4 септември (Меркурий в тригон с Юпитер): Благоприятни дни за поставяне на дългосрочни цели и започване на наблюдение на положителни резултати от минали решения или проекти. Налице е хармонично протичане на отношенията с приятели, учители, наставници и колеги.

3-4 септември (Венера е стационарна): Два дни, в които може да се появят предизвикателства и разочарования, свързани с финансите, както и с взаимоотношенията ви. Нещата се усещат като заседнали и в застой, вие и партньорът ви сякаш сте зациклили на минали проблеми.

4-5 септември (стационарен Юпитер): Две от планетите благодетели са заседнали в задръстване и не могат да ни се притекат на помощ. Чувствате се сякаш сте сами на света, без помощ и без надежда, но и това ще премине.

5 септември (директна Венера): Най-накрая богинята на любовта, изкуството и парите се насочва директно след 40 дни и нощи на ретроградност. По-добре изчакайте до директното преминаване на Меркурий (17 септември) с правенето на големи покупки и проекти. Сянката на Венера продължава до 8 октомври, като през това време отношенията около вас трябва да започнат да стават все по-лесни за ползване.

6 септември (Юпитер ретроградира до 1 януари 2024 г.): Подаръците и съкровищата може да се забавят, но не и да се отменят. Ще работите усилено и може да видите резултата едва в началото на 2024 г.

6 септември (Слънцето в съвпад с Меркурий): Неблагоприятно съчетание на Меркурий – пратеникът, и Слънцето – посланието. Меркурий е между Слънцето и Земята и може да ни предаде тайните на Слънцето въпреки ретроградността си. Ще получите много прозрения, но не действайте според тях, докато Меркурий не стане директен (17 септември). Добро време за яснота в съобщенията, писането и общуването.

7-8 септември (Слънцето е в тригон с Юпитер): Двете най-големи небесни тела са в хармония. Това носи усещане за енергиен поток, жизненост, възможности, изобилие и успех. Чудесно време да споделите своите таланти и дарби със съзиданието. Изпълнявайте желания, преподавайте, учете, лекувайте и се забавлявайте.

14 септември (Веста навлиза в Рак до 20 декември): Пазителката на домашното огнище преминава в Рак – знака на семейството и дома. Това може да благослови жилището ви, да вдъхне хармония в домакинството и да ви свърже с наследството на семейството ви.

14 септември (Минерва навлиза във Везни до 19 ноември): Богинята на справедливите войни и правосъдието навлиза в знака на справедливостта. Това е чудесно време за преследване на справедливостта, за подпомагане на онеправданите и за активиране на адвоката във вас. Това е и добър период за изкуство, което говори открито, бори се за социална справедливост и подтиква хората към действие.

15 септември (Новолуние в Дева): Въпреки че плуваме в море от ретрогради, това все пак е Новолуние и тя може да ви помогне да се съсредоточите върху свързването със семето на силата в Дева: служба, работа, диета, здраве и организация. Можете да използвате редактиращите и организиращите суперсили на Дева, за да приведете живота си във формата, в която трябва да бъде. Чудесно за започване на всяка дейност, към която е прикрепен префиксът „Re“: пренареждане, реорганизация, преназначаване, прередактиране, препроектиране и т.н.

15-16 септември (Слънце тригон Уран): Време да се запознаете с нов приятел, да се присъедините към група или да се свържете със съмишленици. Това е блестящ ден, който може да ви помогне да дадете тласък на общи проекти или да ви помогне да проявите желанията на вашата група. Поемете пресметнат риск, той може да се окаже добър.

15-16 септември (стационарен Меркурий): Започваме да разплитаме възлите на ретроградността с Меркурий, който следва примера на Венера. През тези два дни бъдете особено предпазливи, тъй като може да има повече предизвикателства, отколкото при ретроградния период.

15-18 септември (Венера в квадратура с Юпитер): Това може да бъде малко досадно, тъй като Венера е много взискателна и нищо не я задоволява. Внимавайте да не бъдете или да не се държите непремерено. Внимавайте за разходи и лакомия, подхлъзване от диетата или други рецидиви.

17 септември (директен Меркурий): Най-сетне можем да започнем да се наслаждаваме на екзалтацията на Меркурий в Дева и да свършим нещо. Сянката на Меркурий продължава до 30 септември, така че ако можете да издържите дотогава с големите проекти, това би било най-добре.

18-19 септември (Слънцето се противопоставя на Нептун): Въпреки че тези дни могат да бъдат малко объркващи, ще получите много психически и интуитивни попадения, които могат да ви помогнат да постигнете целите си. Границите са изключително важни сега и се уверете, че се предпазвате от влиянието на други хора.

20-21 септември (Слънце тригон Плутон): Това е мощен аспект, който може да ви помогне да съберете хората около себе си, заедно с инвестициите, сътрудничеството с чужди пари и таланти. Добър ден за производство. Налице са страст, интимност и трансформация. Фениксът е тук, за да го яхнете.

23 септември (Слънцето навлиза във Везни): Честито равноденствие! Днес е един от четирите свещени дни на астрологичната година. Днес денят и нощта са равни, което символизира равновесието между мъжкото и женското начало, външното и вътрешното, горе и долу. Отпразнувайте и поканете баланса и равновесието в живота си. Това е чудесен ден, който да прекарате с партньора си в живота или работата. Днес започва женската половина на годината.

24 септември (Марс се противопоставя на Хирон): Този аспект може да доведе до физически рани и/или травми от минали наранявания. Внимавайте с гнева си и може да се почувствате неспокойни и настървени. Избягвайте остри предмети, ако можете.

24 септември – 29 септември (Венера секстил Марс): Това е чудно удоволствие за края на месеца, тъй като небесните влюбени имат среща, която внася в живота ни перспективата за хармония, баланс и равновесие. Мъжкото и женското начало са балансирани. Това е време, в което трябва да сме активни и същевременно възприемчиви, а възприемчивите – активни. Изкуството, финансите и взаимоотношенията могат да процъфтяват.

28-30 септември (Венера прави квадратура с Уран): Малко хаос във взаимоотношенията и финансите ви. Срещи със странни и причудливи хора. Неочаквани събития могат да предизвикат сътресения.

29 септември (Пълнолуние в Овен): Лунацията, която служи като котва на пасхалното пълнолуние на освобождението. Това Пълнолуние противопоставя вашите нужди на тези на партньора ви. Плутон, Нептун и Уран благославят Пълнолунието. Възможно е да се стигне до разрешаване на глобални събития: война и мир.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара