Очакваме сравнително спокоен септември, макар и не без изненади през първата половина на месеца.

Събитията се развиват достатъчно бавно, така че има възможност да се подготвим, да свикнем с това, което се случва в страната и в света. Хората са по-притеснени от дискомфорта в ежедневието, може по-често да се тревожат за здравословни проблеми.

В началото на септември са вероятни сериозни пропуски в изпълнението на плановете; може би някой умишлено ще се опита да попречи, да заблуди, нещо да отнеме. Този енергиен фон от 1 до 5 септември се създава от две неподвижни планети – Юпитер и Венера, които са в конфликтни знаци. Това е време на застой в бизнеса, производството, социалния живот, финансовата сфера. На 5 септември Юпитер става ретрограден, а Венера излиза от ретроградната си фаза.

От 4 до 5 септември ще бъде малко по-лесно, но въпреки това не бързайте да свършите всички задачи наведнъж, защото периодът на ретрограден Меркурий продължава. Това време може да се използва за почивка, ако не сте успели да отидете на почивка през лятото. Освен това планетата на активността, динамиката и войната – Марс – се движи през знака на Везни през целия септември, което не е благоприятно за целенасочено движение и бързо решаване на проблемите.

На 4 септември ретро Меркурий е в хармоничен аспект с Юпитер. Това взаимодействие е благоприятно за кратки и дълги пътувания, командировки, юридически консултации, задълбочени мащабни проучвания, търсене на помощ и защита.

На 6 септември Слънцето и ретро Меркурий са в съвпад, което означава, че започва нов цикъл на Меркурий, свързан със себепознанието и общуването с другите. От този ден идва новото разбиране за реалността. Навлизаме в нов период на преживявания, впечатления и мисли, който ще продължи приблизително 4 месеца. Меркурий също така повдига теми, свързани с отношенията с роднини, работата с документи, ученето, пътуването и преместването. Тази планета олицетворява мисленето и интелигентността и насърчава използването на интелектуална дейност в противовес на инстинктивния мироглед.

На 8 септември Юпитер и Слънцето си взаимодействат хармонично, като изпълват деня със светлина, позитивизъм и творческа енергия. На този ден е по-лесно да привлечете вниманието на другите, да заразите околните с интереса и оптимизма си, да водите. Рекламата, преподавателската и социалната дейност, демонстрацията на вашите произведения ще бъдат успешни.

На 15 септември в 04:39 ч. киевско време Новолунието в Дева е в хармоничен аспект с ретро-Уран. И Меркурий е неподвижен на този ден с обратен ход в директно движение. Чудесна възможност да излезете от омагьосания кръг на заблудите, да обновите и пречистите душата си. Разумът взема връх над чувствата и емоциите, което ви позволява да систематизирате текущите процеси и да изградите логически структури.

Меркурий е директен от 16 септември до 13 декември. През втората половина на месеца има повече възможности да промените ситуациите към по-добро и да трансформирате това, което ви пречи да вървите уверено напред. Слънцето и ретро Уран в хармоничен аспект благоприятстват създаването на нещо ново и прогресивно. Хората проявяват по-голям интерес към социалния живот, стремят се да намерят истината и доказателство за правотата на своята гледна точка. Възможно е в обществото да има революционно настроение, а внезапна истина за нещо важно за много хора да предизвика ярка реакция в социалните мрежи и медиите.

На 17 септември ретро Юпитер в труден аспект с Венера в Лъв е труден и конфликтен ден, когато възприятията за реалността са изкривени. Налице е склонност към разточителство, необмислени разходи, неудовлетвореност в любовните отношения поради завишени изисквания към партньора. Има трудности в социалните взаимоотношения, хората са по-склонни да се опитват да се използват един друг за егоистични цели. Възприятие 19 септември опозиция Слънце – ретро Нептун, така че е безполезно да се търси логика в случващото се. Обръщайте голямо внимание на всичко ново, което навлиза в живота ви. По-добре е да не афиширате плановете си, а тихо да се занимавате с делата си. Креативните хора може да загубят вдъхновение, а склонните към депресия хора да се окажат на ръба на умствените си възможности. Съществува повишен риск да попаднете в нелицеприятна ситуация, лесно може да попаднете в измамни схеми или под чуждо влияние.

На 21 септември Слънцето и ретро Плутон са в хармонично съчетание и това спомага за конструктивни промени в живота. Това е благоприятен ден за финансови въпроси, професионални дейности и конкретни стъпки в социалната сфера в няколко направления. Работоспособността се увеличава, а съзнанието става ясно, така че в този ден можете да се справите и с най-трудните задачи.

От 24 до 29 септември между Венера и Марс се образува секстил (хармоничен аспект), но точният аспект никога не се появява. Това може да се прояви като очакване на нещо добро, светло и положително, но по стечение на обстоятелствата желаното събитие се отменя. Това е особено вярно в любовните и бизнес отношенията, паричните възнаграждения. Въпреки това през тези дни настроението се подобрява, но за да избегнете разочарованието, опитайте се да гледате реалистично на нещата. Нещата ще се случат, но не сега.

На 25 септември ретро Юпитер в хармоничен аспект с Меркурий създава необходимите условия за приключване на важни дела. Разрешават се въпроси, свързани с документи, и се откриват нови възможности. Залогът се повишава, което подсказва, че е дошло времето да се решат глобални стратегически въпроси. Разумните хора осъзнават, че са необходими преговори и срещи по натрупани проблеми.

29 септември Пълнолуние в Овен в 12:57 ч. Концентрацията на огнена енергия помага да „пробиете“ ситуацията, да постигнете своето, да получите това, което искате. В същото време не бива да разчитате на другите хора или на тяхното одобрение на действията ви, на похвали по ваш адрес. Всеки е съсредоточен върху себе си и собствените си интереси. Напрегнатият аспект на ретро Уран и Венера в този ден може да донесе негативни промени в сферата на взаимоотношенията. Изведнъж човек може да се окаже в неудобно положение на публично място. Възникват трудности поради обезценяване на значимостта на партньора, опити за манипулация.

Месецът завършва с хармоничен аспект между ретро Уран и Меркурий на 30 септември. Това е добър ден за саморазвитие, реализация на талантите ви, активна интелектуална работа. Всичко оригинално и нестандартно е добре дошло, внезапно идва неочаквана яснота по най-сложните теми. Появяват се нови идеи, които бързо и лесно се превръщат в реалност.

Септември 2023 г. дава чудесна възможност да се отървете от ограничаващите задължения и обстоятелства. По-лесно е да направите пробив в някоя сфера и най-накрая да направите това, за което отдавна сте мечтали, но не се е получавало. В началото на месеца не е лесно да се справите с психологическия дискомфорт, но постепенно общият енергиен фон се изравнява и септември ще бъде запомнен предимно с положителни моменти.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара