На 2 ноември, четвъртък, от 20:00 ч. в праймтайма на Българската национална телевизия и bTV ще се проведе  ексклузивно общо студио – „Финалният дебат за София“ – с водещи Добрина Чешмеджиева и Мария Цънцарова.

Двамата кандидати за кмет на Столична община, които ще участват във втори тур, съгласно обработените резултати от Общинска избирателна комисия – Столична, са поканени да участват в специален телевизионен формат за гласа и доверието на софиянци.

„Финалният дебат за София“ ще изправи един срещу друг двамата кандидати за кмет на София в 80-минутно предаване, излъчвано на живо от 20:00 ч. до 21:20 ч. в ефира на БНТ 1 и БНТ 4 и в дигиталните платформи на БНТ, както и в ефира на bTV и в дигиталните платформи на bTV Media Group.

Опонентите ще дискутират по 5 теми, определени като най-важни за жителите на града в социологията на „Алфа Рисърч“ – транспорт и трафик, строителство и презастрояване, ремонти, чистота, качество на живот. Дискусиите ще се проведат по правила и регламент, гарантиращ равнопоставено участие.

„Обществената телевизия има опит в провеждането на такива дебати преди балотаж. Гарантираме точни правила, ясен регламент и равнопоставеност на участниците“, казва Добрина Чешмеджиева.

„През тази кампания bTV отново заложи на актуалното съдържание и срещнахме зрителите с кандидатите за кметския пост в ключовите български градове. Обединяваме усилия с колегите от БНТ, за да дадем възможност за смислен разговор по важните за столицата въпроси, да чуем идеите и решенията на двамата кандидати“, казва Мария Цънцарова.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара