Всяка сутрин се събуждам, знаейки, че мога да бъда нещо повече от това, което бях вчера. Знам, че мога да бъда всичко, което пожелая, стига да се фокусирам върху целта си. Всеки ден се опитвам да направя поне по една стъпка към реализирането на мечтите си. Няма по-добър ден от днес да започнете да бъдете подобрена версия на  себе си.

sunglasses-635269_960_720

Всеки ден ви дава възможност да направите невероятни неща. Да, на земята живеят седем милиарда души, но вие все пак може да промените своя или нечий живот. Това, за което ще ви помоля, е да се опитате да станете по-добра версия на себе си, като правите малки стъпки в следващите седем дни, и се надявам, че ще продължите тази промяна и след това. Но първо нека отговорим на няколко въпроса…

Защо трябва да бъда по-добра/по-добър?

Предполагам, че сте прекрасен човек и сте осъществили много от целите си, и сте свършили куп неща през живота си. Все пак си мисля, че ако не се опитваме да станем по-добри хора, ще започнем да се чувстваме удобно в скучното ежедневие. Като много от вас, аз също мразя това ежедневие. Обичам да  разнообразявам дните си и се старая да преживявам нещо интересно и различно колкото се може по-често. Трябва да  предизвикваме себе си, за да може да се развиваме, независимо в какъв период от живота си сме.

Какви са ползите от това да бъда по-добър/по-добра?

Като се опитвате да станете по-добри, ще се почувствате по-щастливи и продуктивни. Така ще можете да сбъднете мечтите си. Това няма да се случи, ако тъпчете на едно място. Ще започнете да виждате нови възможности, които преди сте пропускали или сте смятали, че не могат да се реализират. Ще срещнете нови и интересни хора, които ще дават смисъл на живота ви. Тези ползи са само началото на  позитивното влияние, което опитът да станете по-добри ще донесе.

Защо да Ви слушам как трябва да стана по-добър/по-добра?

Това е чудесен въпрос и се радвам, че го зададохте. Не съм перфектна. Имам много недостатъци. Въпреки това ежедневно се опитвам да се развивам, защото знам, че това е ценно за мен и за останалите в обкръжението ми. Ако има човек, който се старае да бъде по-добър, това съм аз. Така че щом аз мога да видя позитивните аспекти от това да стана подобрена версия на себе си, можете да го направите и вие. Не държа мотивиращи речи, но знам, че имам качествата да помагам на другите по един скромен начин. Не е нужно да следвате съвета ми. Но няма да загубите нищо, ако пробвате нещо ново, което може да подобри начина ви на живот. В най-лошия случай, ще се върнете към предишния си невероятен живот.

Сега, след като отговорихме на въпросите, ето ги седемте стъпки, които ще ви помогнат да станете по-добри хора за седем дни:

1. Събудете се преди изгрев слънце

Това ще е трудно за нощните птици, но е чудесен начин  да влезете в хармония със себе си преди хаосът да ви удари. Възползвайте се от факта, че сте будни преди всички останали и се насладете на предстоящия ден. Практиката ще доведе до по-свежо и енергично вас през остатъка от деня. Колкото по-щастливи сте в началото на деня, толкова повече той ще ви носи положителни емоции през останалите часове.

2. Попитайте някого дали има нужда от помощ

Попитайте другите дали има нещо, с което можете да направите деня им по-хубав. Те със сигурност ще го оценят и дори може да сторят същото за вас. Това ще ви донесе удовлетворение, че сте сторили нещо добро за някого другиго.

3. Излезте навън и бъдете активни

Обикновено умолявам хората да излязат навън и да бъдат активни, защото така ще бъдат по-здрави. Но днес ви моля да излезете навън и да се откъснете от света. Под свят имам предвид дигиталния. Много хора прекарват времето си пред телевизора или компютъра. Светът е необятен и невероятен и човек има възможността да преживее толкова неща, само като излезе от входната врата. Възползвайте се от това, разходете из града, поздравете всеки, с когото се разминавате. Нужни са ви тридесет минути и мозъкът ви вече ще е по-прочистен от момента, в който се започнали разходката си.

4. Напишете целите си за следващата седмица

Не гледайте надалеко в бъдещето. Насладете се на всичко, което искате да изпълните през следващата седмица. Като напишете целите, които желаете да изпълните, ще сте по-продуктивни. Искате да улесните работата си? Започнете с написването на задачите. Не усложнявайте нещата и ще видите, че това ще ободри дните ви.

5. Правете нещо, което обичате

Обичате да четете? Обичате да бягате? Обичате да си почивате? Обичате да пишете? Каквото и да обичате, отделете време през деня, за да го вършите. Когато правим това, което обичаме, привличаме положителни емоции. Така ще изпитате удоволствието от живота и ще бъдете по-добри във всичко, с което се захванете.

6. Направете деня на някого специален

Ще се изненадате как малък жест може да направи деня на другия по-хубав. Освен това ще се почувствате, че има позитивно влияние и върху вас. Също така може да попитате дали човекът до вас се нуждае от помощ. Да му кажете, че е страхотен или да му напишете тайна бележка, да го изведете на обяд и така нататък. Не е задължително да правите големи жестове. Просто трябва да е нещо, което ще го усмихне.

7. Научете нещо ново 

Винаги сте искали да научите няколко думи на мандарин и да разберете какво си говорят хората на този език? Е, научете това ново нещо днес. Грабнете този шанс да се образовате за нещо, което не сте знаели досега. Не трябва да спираме да учим, когато завършваме училище.

8. Прочетете това преди да затворите статията

Може би сте прочели бегло седемте съвета в тази статия. Но искам да наблегна на факта, че е важно да предприемете нещо. Пробвайте да следвате стъпките, за които прочетохте тук. Това не са преуморяващи или трудни задачи. Те са невероятни начини да постигнете огромни позитивни промени във вашия живот. Просто пробвайте за седмица.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара