Избягвам сериозните теми, но сега не мога се сдържа, дори се задъхвам от гняв срещу смешния плач на всички, които вият срещу гей парада в София днес.

Както всяка година, откакто се провежда, ще заведа децата си на него – и трите, посещават го още от количките. Не само, защото е весело и цветно, а и защото е урок по цивилизованост, който държа да научат повече от всичко останало.

desiЗнаете ли кога се проведе първия гей парад в София? През 2008 година. Знаете ли колко хора и „интелектуалци“ се обявиха срещу него тогава? Николко. Парадът си мина весело и спокойно като най-нормално събитие.

Седем години по-късно изпълзяли от дупките си духовници, ченгета и „ентелектуалци“, сред които е представен и футболен треньор, както и издатели, си позволяват да ми обясняват кое е правилно и кое не. В подтекста чета, че е по-добре да откраднеш милион, отколкото да си различен, че е по-справедливо да си ченге-доностник, отколкото да си влюбен в човек от собствения си пол, че е по-приемливо да си рекетьор, който търгува с медийно влияние, отколкото да имаш доблестта да кажеш неудобна истина.

gay-743009_640

Прощавайте, но предпочитам синовете ми да са гейове, отколкото изброените. Много, много повече го предпочитам. Предпочитам също така да е 2008 година и вече започвам да вярвам в конспиративната теория, че нацията ни се опростачва и погубва морално и интелектуално съзнателно, по план. И става бързо, за 7 години сме се превърнали в неарденталци, какво ли ще е след още 7?

turing

Преди няколко месеца гледах “ Игра на кодове“, онзи филм за Алън Тюринг, който разбива кода на Енигма и предрешава хода на Втората Световна война. Той е гей, през 50-те го хващат с някаква афера с друг гей и го осъждат да лежи в затвора заради сексуалната си ориентация или да взима хапчета, които по химически път ще го кастрират и така ще решат гей-проблема му. Тюринг взима хапчетата 2 години, през които не може да работи пълноценно (загуба за Великобритания и човечеството, само защото той е гей!?) и се самоубива през 1954 година. През 1967 г. „престъплението“ хомосексуалност е било премахнато от Наказателния кодекс на Великобритания.

Но кралско помилване Тюринг получава едва наскоро, през 2013 г. Реабилитацията на великия математик е искана от много известни учени, включително и от Стивън Хокинг. Кралицата го помилва по предложение на министъра на правосъдието Крис Грейлинг. На мен нито 1967 година, нито 2013 година ми се струват достатъчно далечни, за да вярвам, че гейовете нямат проблем и са приети радушно от обществото, както твърдят противниците на гей парада днес.

Вярвам, че все още имаме нужда от опресняване на паметта с гей паради за нуждата от толерантност към всеки, не веднъж на година, а всеки месец. Щом в цивилозована страна като Великобритания някой е убил спасителя на човечеството, който ограничава жертвите от Втората Световна с няколко десетки милиона, и то преди не много време, то има още много за какво да сме нащрек.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара