Качеството на съня влияе на пристъпите на главоболие, на силата и честотата на мигренните пристъпи. А качеството на съня ни зависи в не малка степен от възглавницата и матрака, върху които лягаме вечер.

delux tick

Happy Dreams, официален вносител на продуктите за сън Technogel, представи най-новата гама възглавници с мемори пяна и термочувствителен гел, които балансират температурата по време на сън и създават триизмерна опора на главата, което води до подобряване на кръвообращението и регулиране на кръвното налягане.

Патентованата технология на италианския производител Technogel предлага възглавници, които са произведени от мемори пяна и високотехнологичен гел. Те следват максимално позицията на главата и врата, оказвайки минимален натиск и съпротивление върху спящия, за да гарантират добро кръвообращение и бързото разсейване на топлината на тялото. Последното е от ключово значение за съня, защото ако не успеем бързо да охладим тялото си, не можем да заспим.

TG_Technology1Възглавниците са с дълбоки въздушни канали, които охлаждат спящия и отнемат излишната топлина от главата. А патентованите прорези на гел-блокчетата разпределят тежестта на главата, без да изкривяват стойката и врата на човека. По този начин се увеличава времето, прекарано в дълбок сън, през която фаза тялото ни регенерира тъканите, костите и мускулите, засилва имунната си система.

Липсата на хигиена на съня и качествен, възстановителен 8-часов сън вечер води до редица неразположения, включително засилване на мигренните пристъпи и отключване на хронично главоболие.

TG_Lifestyle2

Неврологът д-р Диана Цолова от Центъра по главоболие в София споделя, че последните изследвания в областта доказват, че спазването на установените правила за добър сън превръща хроничната мигрена в епизодична при почти 100% от пациентите. „По време на сън организмът се възстановява от психическото и физическото натоварване през деня.  Отделя се мощният антиоксидант мелатонин, който предпазва от рак. Това се дължи на оздравителния ефект на съня от една страна върху мозъка, а от друга – върху периферните нерви, артерии и мускули около главата, което ги прави по-устойчиви на дразнения през деня.“, казва експертът.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара