Необходими продукти:

Крем:

Начин на приготвяне:

За основата смокините се нарязват на парчета и се разбиват в блендер, като може да се добави съвсем малко вода, за да се улесни процеса. След като се разбият на малки парчета, се добавят кокосовите стърготини. Сместа се изсипва във форма за торта и се оформя, като притискате с пръсти към дъното. Оставете в хладилник, докато приготвяте крема.

За крема нарежете бананите, авокадото и крушите на по-малки парчета. Блендирайте всички съставки без къпините и крушите., като накрая добавите предварително разтопеното кокосово масло.

Извадете основата от хладилника, изсипете половината от крема. Върху него подредете плътен слой от къпини и круши и изсипете останалата част от крема.

Оставете тортата да стегне в хладилник за няколко часа. След това украсете по желание с пресни или сушени плодове, какао, рожков, канела или други любими ваши съставки.

Автор на рецептата е Дора, а на снимките: Маги/Зоя.бг. Още вкусни и здравословни рецепти можете да видите в Кукуряк. Съставките от рецептата може да намерите в смесените магазини или онлайн.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара