Продукти за 6 порции:

 • шоколад – 240 гр
 • течна сметана – 190 гр
 • захар – 35 гр
 • белтъци – 210 гр

Начин на приготвяне

Шоколадов мус

Стоплете течната сметана и прибавете върху нарязания наситно шоколад. Оставете 5 минути и чак след това разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. Оставете да се охлади до 35°.

©photo: @аgainstomatoes

Разбъркайте белтъците със захарта, за да станат средно стегнати и ги прибавете постепенно в шоколадовия ганаш.
Сложете ги в съдовете по ваш избор и добавете замразеното плодово сърце в средата. Оставете най-малко 12 часа в хладилника, за да стегне шоколадовия мус.

Сърце от сок на череши

 • череши или червени плодове – 500 гр
 • захар – 50 гр
 • агар агар – 18 гр

Приготвяне

Почистете плодовете и махнете костилките. Миксирайте, докато се получи хомогенно пюре. Разделете сместа на две и сложете едната част да се свари със захарта. Когато започне да завира, прибавете  агар агар. Разбъркайте добре и тогава прибавете останалата част от пюрето. Сложете сместа в силиконови форми. Оставете 12 часа във фризера.

Бисквита с бутер тесто

 • бутер тесто – 100 гр
 • пудра захар – 100 гр

Приготвяне:

Разтелете тестото в продълговата тава, като сложите от двете страни – долу и горе – хартия за печене. Натиснете с друга тава и сложете във фурната на 150° за 1 час.
Когато бисквита е готова, извадете я и я поръсете с пудра захар от двете страни, деликатно. Сложете я отново във фурната за 5 минути, докато захарта се карамелизира. Оставете да изстине и чак тогава я нарежете с нож за хляб, на желаната от вас форма.

Крем ганаш от бял шоколад

 • бял шоколад – 180 гр.
 • течна сметана – 250 мл.

Приготвяне:

Оставете да заври течната сметана и я изсипете върху предварително нарязания на ситно шоколад.
Оставете така 5 минути и ги разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Оставете да изстине и сложете в хладилника за 12 часа. Когато е готов ганаша, разбийте го с миксер, докато се получи пухкав крем.

За автора

Кулинарията за мен е изкуство за душата, тялото и сърцето. Кулинарията е любов, която подаряваме, начин да изразим уважението си към другите. Кулинарното изкуство е философия, която не познава граници, универсален език, на  който всички говорим, една изцяло положителна емоция. За мен ще е истинско удоволствие да споделя с вас моя кулинарен свят, моите чувства и история.

Живея на кръстопът между България и Франция –

една чужденка с българско сърце.

Никога не съм искала да избирам между двете държави, защото и двете са много важни за мен. В България се научих да обичам, а Франция ми даде възможността да създавам любов и моята кухня е точно това  – емоционално заредено кулинарно пътешествие между България и Франция.

Гастрономията винаги е била част от моя живот,  но никога не е била приоритет. Преди година и половина, пандемията промени света, а мен остави затворена вкъщи с много свободно време, в което разбрах, че кулинарията е моята съдба, че готвенето е това, с което искам да се занимавам. Когато готвя, го правя с истинска страст, в кухнята намирам

радост и влагам цялото си сърце.

Преди години бях от тези българи, които искаха да се борят и променят  България. Нямах желание да напусна моята страна, защото тя имаше нужда и от мен, но съдбата беше решила друго и любовта ме отнесе във Франция.

Искам да дам своя принос за родината по мой начин, като провокирам интерес към българската кухня и ѝ създам свеж и нов имидж, защото тя наистина го заслужава!

Instagram : foodstyletdeco, Facebook : Кулинарията на Даниела Иванова 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара