Не просто Златни – диаманти! След много труд, усилия, постоянство, блестящите ни гимнастички успяха да предизвикат вълна от реакции по света и у нас, след историческия си триумф на олимпийските игри в Токио. Исторически, не само защото нашите грации успяха да детронират от почетното първо място Русия, която стана втора за първи път от 25 г. Но и защото на 8-ми август 2021 момичетата отвяха конкуренцията с общ сбор от 92.100 точки и се окичиха с олимпийски златни медали за първи път в историята на страната и на ансамбъла.

“Да се сдобием със златни медали на Олимпийско ниво, за първи път в родната история, е момент, който остава завинаги и e момент, за който мечтаем от както стартирахме. Подготвяхме се за това в продължение на 5 години. Не мога да опиша емоцията – само ще кажа, че целият труд и постоянство си заслужава!”, сподели капитанът на  ансамбъла Симона Дянкова.

“Чувствахме се подготвени за олимпиадата, тъй като работихме дълго време за този момент – накрая

нещата се получаваха с лекота,

просто трябваше да сме концентрирани, спокойни и да демонстрираме това, което правим всеки ден в залата” допълни разказа за подготовката Мадлен Радуканова.

Макар безапелационната класа и отборен дух на ансамбъла,  до този момент на Олимпийски игри България имаше три отборни отличия в този спорт –  1 сребърен и 2 бронзови. И въпреки това Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова доказаха, че когато мечтаеш смело и вложиш сърце, труд и отдаденост, можеш да изкачиш дори и Олимпа на спортния свят. Покорявайки всички предизвикателства по пътя.

“Предизвикателства имаше – преди всичко, защото това беше изключително важно за нас състезание. Ние сме доста отговорни, знаехме, че това е нашият шанс и дадохме всичко от себе си. За нас беше много важно в такива трудни моменти да имаме подкрепа, както на най-близките ни,  така и на ръководството, треньорите, публиката, но и на нашите партньори – Моторола”, разказа Боряна Калейн, която също постигна впечатляващо отличие и се класира 5-та при индивидуалните игри.

Наскоро Златните момичета се превърнаха в официални лица на флагменска серия смартфони на технологичния бранд, като част от дългогодишното партньорство между Моторола и Българската федерация по художествена гимнастика.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара