Звучи много поетично, но всъщност това са 38 ефикасни и безопасни лекарства, които се използват от естествената медицина вече 80 год. Можете сами да откриете тайната на едни цветя, които балансират чувствата, подобряват отрицателните психически състояния и облекчават ежедневието, наситено със стресови ситуации.

adult-18604_640

“Цветята на д-р Бах “ – така са известни по света тези лекарства – нямат странични ефекти, затова могат да се приемат във всеки един момент, включително при бременност, раждане и при малки деца. Съвместими са с всякакъв друг вид лечение – естествено или химическо и не водят до привикване.

Според думите на експерти “най- лошото, което може да се случи, е приетите лекарства да не са подходящи и няма да има резултат, но в нито един случай няма да има вреда”.

Какви са те

38 диви цветя и дървесни цветове открити от английския лекар Едуард Бах през 1930 год. Техните качества помагат за хармонизирането на отрицателните емоции. Също като другите методи на естествената /природната /медицина действат като лекуват индивида, а не само болестта и нейните симптоми. По този начин две лица с еднакви оплаквания могат да се лекуват с различни цветя. Освен това целта е не да се подтиснат отрицателните въздействия и реакцията на човека към тях, а да се преобразят те в положителни, като се стимулира потенциала за самолечение на всеки човек.

Безпокойство, страхове, несигурност, ревност, депресия могат да се лекуват по този лечебен метод, при това без никакви странични ефекти и противопоказания.

Но как цветята придобиват своите качества

Малко физика

Всичко, което ни заобикаля се състои от атоми, които имат централно ядро и атоми, които се движат около него. Празното пространство, което съществува между ядрото и електроните представлява едно енергийно поле или електромагнитно поле, което има способност да съхранява информация. Това може да се потвърди от нещата в ежедневния ни живот. Например ако химик изследва две видеоленти- празна и записана – ще установи, че са еднакви по състав. Но ако това направи специалист по квантова физика ще ни каже, че не са еднакви и че едното съдържа електромагнитна информация, която може да се види при поставяне във видеоапарат.

От цветята към водата

Нещо подобно става според специалистите и в цветотерапията.

Водата, като встъпва във взаимодействие с цветята получава от тях електромагнитното им поле и по този начин техните свойства.

Само една- единствена капка е достатъчна за да предаде цялата биоинформация на голямо количество вода. Поради това основния начин за получаване на лекарствата от цветя се състои в събиране на цветята при определени условия със сутрешната роса, като се слагат в съдове с вода и се избягва контакта с човешкото тяло. След това се съхраняват в алкохол и накрая, когато човек приема лекарството биоинформацията преминава в неговия организъм.

При специалиста

Препоръчително е да се обръщате към лица, които познават и са изучавали цветята на Бах, за да може да се извлече най-добра полза от тях. Освен това е необходимо да сме много обективни към себе си ,за да можем сами да определим необходимата ни комбинация. Най-лесно това мове да стане с тест.

При бременност

Могат да се вземат по време на бременността, тъй като няма противопоказания както за майката така и за плода. Несигурност, страх от бременността дали ще премине добре или не, депресия… са някои от емоциите, които могат да възникнат през този период.

Най- препоръчителни са – Mimulus , Gentiana , Holly .

Holly e растението на обичта и на свързването и на връзката на майката и плода. При много страхове свързани с бремеността и раждането се помага с Mimulus и ако се отнася за състояние на безпокойство с Impatiens . За жени, които искат в продължение на няколко месеца да прикрият своята бременност се препоръчва Agrimonia и за да се премахнат чувството на вина или страх от предишни аборти се предписва Larch .

За раждането

В дните преди раждането може да се взема Rescue remedy /спасителното лекарство/ много препоръчително е за предотвратяване на травматични ситуации. Няма да навреди нито на вас,нито на детето. Ако сте много изплашени добавете към него Mimulus. В деня на раждането не забравяйте да вземете лекарството със себе си. Може да се взема по няколко капки на всеки час докато се почувствате по- добре.

Няма ограничения за възрастта и оплакванията, за да се приложи терапия с цветята на д-р Бах.

Източник: Homeoart

Facebook Twitter Google+

0 Коментара