Всяко нещо, което има начало, има и край. Връзките също. Срокът на годност на отношенията ти с половинката не е предварително фиксиран и ако решиш да ускориш изтичането му, можеш да приложиш следните няколко хватки, предлага Поляната.

hands-437968_640

Бъди винаги недоволен/недоволна

Когато двама души се обичат, те искат да си доставят радост и да се грижат един за друг. Половинката ти ще се разтопи от удоволствие, ако забележиш и оцениш всеки малък жест, който прави за теб, да не говорим за по-големите. Порежи ентусиазма на наивника още в самото начало. Ако любимият ти подари лалета, нацупи се, защото не може да запомни, че предпочиташ нарциси. Ако ти предложи да излезеш с приятелки, а той да свърши всичката домакинска работа, не забравяй като се прибереш да вдигнеш скандал, че е прибрал чиниите от стария сервиз при новия. Ако жена ти е приготвила пържени картофи, салата и бира за теб и приятелите, с които ще гледаш мача, изпсувай огорчено, че е забравила да сложи сол или бирата не е любимата ти марка.

Всичко това ще изнерви половинката ти, ще я смачка, отчае, ще я накара да се чувства все по-виновна, докато се обезличи съвсем или докато просто й омръзне да те търпи и си събере багажа.

argument-238529_640 (1)

Вдигай скандали по всякакви поводи и навсякъде

Много хора смятат, че скандалите са полезни за връзката, защото размътват спокойното ежедневие и раздухват страстта. Затова понякога започват да крещят и нагрубяват половинката си по незначителни поводи. Често на публични места, пред приятели, познати или напълно непознати хора. Ако и ти смяташ така, продължавай в същия дух! Това е отличен начин да накараш човека до себе си да е неспокоен и винаги нащрек в твое присъствие, да се срамува от теб и заради теб. Романтичният ореол “не мога да сдържам чувствата и емоциите си, толкова те обичам и съм толкова чувствителен/чувствителна, че трябва веднага да ти кажа колко си лош/а, а аз колко те обичам и ти колко си несправедлив, но аз вярвам, че ще се поправиш заради мен” избледнява след втория скандал и то докато все още ходиш с първото си гадже в гимназията. Вдигай повечко скандали и то по-честичко, ако искаш скоро отново да си сингъл.

Окупирай цялото лично пространство на половинката си

Не давай на това самонадеяно същество да диша без теб! Обаждай му/й се по 4 – 5 пъти на ден, за да си поговорите, докато е на работа. Винаги излизайте заедно. Четете една и съща книга, гледайте едни и същи предавания. Изпадай в паника, ако половинката ти използва “аз” вместо “ние”, когато говори с други хора и за да си спестиш излишните нерви, най-добре отговаряй на въпросите, зададени към него/нея. Вие и без това сте една душа, един човек. Настоявай да си направите общ фейсбук профил, блог. И разбира се, погрижи се хобито ви да е общо.

Така ще лишиш половинката си от всякакъв самостоятелен живот, което е чудесно, защото тогава няма да има как да го/я загубиш. Ще си загинете от скука заедно и ще ви е много хубаво – това е възможен вариант. Но по-вероятно е една сутрин да се събудиш в празен апартамент.

Ревнувай

Как иначе любимото ти същество ще разбере, че го обичаш. Ревнувай без повод, с повод, следи телефонните разговори на половинката си, чети имейлите, преравяй скайпа (а най-добре следвай горния съвет и предложи да си направите профил в скайп, който да ползвате заедно), вдигай скандали на всеки/всяка, която задържи погледа си за повече от секунда върху твоето безценно съкровище. Особено много ревнувай и натяквай на милото си, че те лъже и мами, когато всъщност знаеш, че това не е вярно. Така де, ако не показваш периодично, колко страдаш, как ще предотвратиш евентуална изневяра?!

Тази стратегия е изключително ефективна. Не след дълго двамата ще сте разделени, защото никой не може да понася непрекъснатия контрол, сцени, обиди, истерични пристъпи и бърникане в личното му общуване с други хора. А и помисли си, ако обвиняваш някого дълго време в неща, които не е направил, той най-накрая ще вземе да ги направи, за да знае поне за какво е цялата врява.

Не се интересувай от заниманията на половинката си

Ясно е, че ти имаш най-големите проблеми, твоите успехи са най-важни и любимият/любимата трябва винаги да е на линия. Да те изслушва, да те окуражава, утешава, да ти помага и да зарязва всичко, което прави в мига, в който ти почувстваш необходимост от подкрепа. Но никой не е казал, че трябва да отвръщаш със същото. На твоето любимо същество така или иначе винаги му е лесно или се занимава с пълни глупости, или с неща, от които не разбираш и дори не правиш усилие да проумееш нещо. Реагирай със снизхождение, когато ти се хвали и с “аз ти казах, че така ще стане, като не ме слушаш”, когато ти се оплаква. Не забравяй и “Това няма да стане!” – изречено с категоричен тон, щом чуеш, че иска да започне нещо ново.

Влюбените са търпеливи, но на половинката ти все някога ще й писне и ще те зареже.

Не искаш да съсипваш връзката си? Недей. Дръж се с любимия си човек, така както би искал/а да се държат с теб. Любовта е свобода, подкрепа, грижа, спокойствие и доверие за двама. Неспазването на горните съвети води до рязко подобряване на отношенията с половинката. Пробвай.

Източник: Поляната

Facebook Twitter Google+

0 Коментара