Красавицата е с вяра, Красавицата и Звяра, красавицата е звярът. Принципно логиката в тази градация е, че всяка красавица или некрасавица завършва като звяр, когато в детството й са прекършили вярата й, че светът е приказка.

blood

 

Защото детството е единственият период от живота ни, през който приказката изглежда толкова близо, че почти можеш да повярваш, че си в нея.

За някои момиченца няма приказка, те живеят в кошмара на перверзни, възрастни чудовища. Последиците от досега с жестокостта на възрастните може да са убийствени.

Жестокостта се придобива, освен ако не си психопат. Ще ви представим няколко жени чудовища. За оправдание на Айлийн Уорнъс трябва да се знае, че тя не си е легнала една нощ като Барби, а на следващия ден най-внезапно се е събудила като женски вариант на Ханибал Лектър. Никой не се ражда жесток.

zviar-1

За съжаление има и майки чудовища, продаващи дъщерите си на сводници, както и насилници от мъжки и женски пол. Ще напотим ръцете си в кръвта на хилядите жертви на  няколко жени убийци, чиито биографии могат да накарат гореспоменатия Лектър да се изчерви от срам поради изостаналостта си не само в техниката на убиване, но и в количеството унищожени хора. Така де, ние, жените, ще бъдем ли равностойни на всичко с мъжете или не?

И една интересна подробност – за повечето дами от този списък няма как да знаем дали ги е чукал татко им, но със сигурност не са били от простолюдието. Били са жени с власт, пари и жажда за кръв, на която всеки вампир може да завиди.

Елизабет Батори, “Кървавата графиня”, 1560-1614

blood1

Най-известната серийна убийца в света. Унгарска графиня от  известния род Батори, защитавал Унгария от отоманските нашественици. Елизабет била високообразована и владеела гръцки, латински и немски, интересувала се от астрономия. Имала 4 деца, била добра майка, избила около 650 души.

Легендата, че се е къпала в кръвта на девственици, за да бъде вечно млада, не е вярна. Обвинена в побой, обезобразяване, ухапвания, опериране, сексуален тормоз, както и излагане на измръзване и лишаване от храна до смърт на жертвите си, Кървавата графиня е осъдена само на домашен арест – поради благородническото си потекло. Четирите й слугини,  действали като нейни помощнички в зверствата, са осъдени на смърт.

Даря Салтикова, руска благородничка, 1730-1801 г.

blood2

Тази московска богаташка убива 138 момичета и жени – всичките нейни  слугини и крепостнички.

Екатерина II отсъжда на врата й да бъде закачена табела с надпис “Тази жена е  изтезавала и убивала”, да бъде качена на платформа и разведена из Москва. След това е затворена до живот не в затвор, а в мазето на манастир.

 Делфин Ла Лори, американска богаташка, 1775-1842

blood5

Мадам Ла Лори произхожда от благородно нюорлианско семейство, а неин братовчед години наред е кмет на града. Въпреки произхода славата й е много лоша поради  жестокото третиране на робите й. Легендата гласи, че от ръката й са загинали около 100 души.

Гризелда Бланко, Черната вдовица, Ла Мадрина, Кралицата на кокаина

blood3Родена през 1942 г. в Меделин, Колумбия, малката Гризелда е системно пребивана и на 12 години изпратена от майка си да проституира. Обаче се оказва жилаво момиче, емигрира в Америка, където бързо се усеща, че кокаинът владее света, и започва най-мащабната операция по разпространението му на двата бряга. Тя първа създава перфектна мрежа от над 2000 души, работещи за нея, и си извоюва името Кръстницата. Бисексуалната Гризелда използва жени за “магарета”, пренасящи дрога, има компания за бельо, колекционира изкуство, бижута и haute couture. Убива и тримата си съпрузи с помощта на килъри. Един от синовете й се казва Майкъл Корлеоне, а останалите трима са депортирани в Колумбия. Тя е в основата на “Кокаиновите каубойски войни” в Южна Флорида. Това е и името на два документални филма, чиято главна героиня е Гризелда. Известна с абсолютната си безмилостност, Ла Мадрина е изпращала килъри след всеки, дръзнал да й се противопостави. Индиректно й се приписват над 200 убийства. Това, което я различава от мъжете, е, че не се е спирала пред това да убива и деца. Федералните власти безуспешно я следят в продължение на години, докато най-накрая през 1985 г. е арестувана и вкарана в затвора за 20 години. Излиза на свобода през 2004 г. и е екстрадирана в Колумбия. Говори се, че е станала родена отново християнка.

Разбира се, не бива да изключваме от този списък жени като Илзе Кох, “кучката от Бухенвалд”, както и Ирма Грезе. Двете са избили хиляди жени в нацистките концентрационни лагери. А известният филм “Чудовище”, за който Чарлийз Терон получи “Оскар” за главна женска роля, показва трагичната съдба на Айлийн Уорнъс, екзекутирана заради убийствата на седем мъже, за които твърди, че са искали да я изнасилят. Нейната жестокост няма нищо общо с жестокостта на нацистките. Животът й е бил серия от изнасилвания и побоища, довели я до това да започне да убива.
Жената звяр Айлийн Уорнъс вероятно е една от малкото
женски кървави фигури, предизвикващи съчувствие, защото всъщност жертвата е тя.

И въпреки всичко списъкът на жените серийни убийци е несравнимо по-къс от този на мъжете. Това може да ни кара
само да се надяваме, че еманципацията няма да доведе и до повече трупове.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара