Смес с лимони

Приготвяне

9 месести лимона се разрязват, изстискват и смилат с машинка за месо с корите, но без семките.

Добавят се: 300 г чист пчелен мед, 30 зелени листа от индрише заедно с дръжките, 20 ядки от кайсия, счукани в дървен хаван на каша, 12 г тинктура валериана симплекс (чиста) и 12 г тинктура кратеги.

Как се приема

Сутрин, обяд и вечер 20 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица.

Билкова отвара

Приготвяне

Смесват се по 50 г от билките: агримония, бял равнец, мечо грозде, маточина, миризлива теменуга, пача трева, полски хвощ, репей – корен, лайка. От тази смес се отделят 2 с.л., добавя се 1 лимон, разрязан с кората на резенчета, и 1 ч.л. червена хвойна – зърна. Всичко това се запарва с 500 мл кипяща вода и се оставя да ври на тих огън 10 минути. Като изстине, се прецежда и се пие подсладено с мед или глкюкоза на вкус.

Как се приема

Десет минути след сместа (сутрин, обяд и вечер) се пие по 75 мл.

40-дневна диета

Първият ден е най-добре да се започне със суровоядство и зеленчуци, които да се приемат прясно изцедени непосредствено преди консумация, общо по 1500 мл дневно, но без хляб и други хранителни продукти.

Следващите три дни се пие същото количество сокове с добавка сутрин, обяд и вечер по 1 филийка препечен хляб, тънко намазана с краве масло, и по 30-50 г орехи, бадеми и лешници, много добре сдъвкани.

През следващите три дни към сока и препечената филийка сутрин, обяд и вечер добавете по малко сметана, мед, орехи и ябълки, предварително обелени.

Следващите три дни са като предишните с добавка 50-100 г изкиснато сирене на обяд и закуска, а на вечеря 300 г кисело мляко с 1-3 с.л. сурово настъргана целина или смлени орехови или лешникови ядки.

От десетия ден сиренето може да се увеличи със 100-200 г, бадемите, орехите и лешниците – с 50 г. Този режим на хранене се спазва, докато станат 40 дни, след което може да се премине на вегетарианска храна. Ако имате възможност, пийте 20 дни поред на гладен стомах по 500 мл мляко, току-що издоено.

Важни добавки

Вечер преди лягане болните стави да се налагат 10-20 минути с торбичка от тънко хасе, напълнена с търпимо гореща морска сол. След това на болните места да се постави млечен компрес от 4 хасени парчета, натопени в топло прясно мляко; или торбичка от тънко хасе, напълнена с прясна несолена извара.

При остра болка в ставите на същите места да се слага торбичка, намазана с малко от следната смес: 90 г прясна несолена свинска мас и 30 г нафталин, добре разбъркани.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара