Нищо не е в състояние да направи един човек по- привлекателен от доброто самочувствие. Да знаеш какво представляваш и да го прегърнеш. Да си сигурен в това, което си, и никога да не се отказваш от него. Когато човек е уверен в своята собствена ценност, той може да се отпусне и да бъде себе си в компанията на други хора. Така те също се чувстват щастливи и спокойни. Увереността няма нищо общо с външния ви вид или формата на тялото ви. Тя идва от смелостта да бъдете себе си

и да не се извинявате за това.

Например някои хора не са толкова привлекателни, но всички се смятат за секси. Има нещо специално в тях. Те го знаят и го приемат. Сигурна съм, че сте си падали по момче, което не е било „кой знае какво“, но нещо в него би е привличало.

Тези хора са уверени в себе си и знаят собствената си цена. Освен това са наясно какво може да предложат на другите и това ги кара да изглеждат секси. Ето някои личности, които не съвпадат с типичната представа за красота, но по някаква причина носят този етикет: Сара Джесика Паркър, Еминем, Мадона, Анджелина Джоли, Кристофър Уокън, Барбара Стрейзанд, Фифти Сент, Фърги, Лейди Гага,  Лил Уейн, Джей-Зи.

Може да не намирате някой от тях за привлекателен, но всички те са секс символи. Анджелина Джоли е най-добрият пример. Някои хора смятат, че тя е най-красивата жена на света, но други не разбират какво толкова има в нея.

Помислете: Мадона има голямо разстояние между предните си зъби, а е секс символ номер едно на осемдесетте години на миналия век. Лил Уейн за повечето хора е нисък и грозноват, но хиляди жени смятат, че той е най-сексапил мъж на света. Лицето на Фърги изглежда изморено и повяхнало, но тя е разкошна.  Джей-Зи е далеч от представата за хубав мъж, но се ожени за една от най-красите жени на тази планета!

Хората от този списък имат едно общо нещо – самочувствието.

Те знаят кои са. Знаят какво могат да предложат.

Знаят, че талантът им е уникален и обичат своята индивидуалност И тогава личността им, подплатена със солидна доза самочувствие, излъчва сексапил. Ако човек по някаква причина не ги харесва, на тях не им пука!

Известните хора са подложени на постоянни критики в списанията, по телевизията и в интернет. Ако обръщат внимание и на една частица от всички онези неща, които говорят за тях, няма да искат да стават сутрин от леглото. Ще се парализират от страх какво мислят другите за тях и няма да направят нищо. Само че тези хора не губят време да се чудят кой Какво мисли за тях – и затова са популярни!

Те избират да не им пука за мнението на другите

Освен това, в повечето случаи тези хора не крият своите несъвършенства. Кой иска да слуша за това обаче? Никой не го е грижа дали Фифти Сент мрази белезите си от куршуми. На никого не му пука дали Еминем мисли, че носът му е дълъг и заострен. Никой не го е грижа дали мислите, че сте дебела! Никой не го е грижа дали мислите, че сте грозна! Вие се притеснявате за това. Ако някой наистина му се занимава с подобни неща, да си гледа работата.

Какво говори ниското самочувствие на мъжете

Да демонстрирате ниско самочувствие е сигурен начин да изпратите лоши послания на мъжете. Когато се подценявате, това не само не възбужда мъжа, но и го отегчава. Дори по-лошо: за мъж, който използва жените, това е знак, че ще му позволите да го направи. Моля, не го забравяйте. Когато се подценявате пред мъж, който знае как да си играе с жените, сякаш изписвате с големи букви на челото си:

 • Aз съм лесна мишена
 • Лесно ще ме използваш.
 • Лесно ще ме вкараш в леглото си, защото аз не ценя себе си.
 • Не осъзнавам какво имам и по тази причина го давам лесно.
 • Може да ме разиграваш и няма да имам нищо против.
 • Ще ти простя лесно, защото не смятам, че заслужавам уважение.

Може да не осъзнавате, че изпращате тези послания, но всъщност вие казвате точно това на мъжете, които използват жените. Останалите пък не може да ги впечатлите по никакъв начин. Да се принизявате, да се оплаквате и да изтъквате недостатъците си е грозно и непривлекателно за мъжете. Така че спрете да го правите!

Ние сме толкова погълнати от недостатъците си, че говорим за тях, докосваме ги или се чудим как да ги прикрием. И така ги изтъкваме още повече.

Например, аз имам леко крива захапка и преди всеки път, когато се смеех, закривах устата си с ръка. Хората ме питаха защо го правя, а аз отговарях „Не харесвам зъбите си“.. В стремежа си да прикрия захапката си, привличах повече внимание към нея. И още по-зле привличах внимание към ниското си самочувствие.

След като придобих повече увереност в себе си, спрях да го правя. Сега се усмихвам гордо. Познайте какво ми казват хората? Казват ми, че имам хубава усмивка. В началото бях объркана. Питах се тези хора жестоки ли са или ме дразнят. Сериозно ли говорят? Един ден съпругът ми ми каза, че кривата ми захапка е сладка. Обясни ми, че това е нещо уникално, което винаги е харесвал в мен.

Не крийте това, което би прави уникални.

Оставете го да сияе. Никога не знаете кой ви гледа и какво ще му хареса. Всъщност, повечето мъже дори не забелязват нещата, които ние смятаме, че не са наред.Те не обръщат внимание на тези малки детайли. Те виждат красотата и женствеността в нас. И тогава се появявате вие, казвате какви са ви проблемите и мъжете започват да ги забелязват. Нищо чудно после мъжът да се чуди какво е намерил в тази жена.

Мъжете обикновено мислят така: „Гърди. Дупе. Извивки. Косата й мирише хубаво. Ммм. Искам малко от това“. (Да, мъжете мислят такива неща, когато ви гледат.) Те не се занимават с неща от рода на: „О, носът й е голям и зъбите й са криви. И сигурно е с десетина килограма над нормата“.

Не те го правят. Ние го правим. Ние, жените, сме много критични. Забелязваме всички малки грешки и у мъжете, и у нас самите. Ето защо предполагаме, че мъжете са също толкова придирчиви, но в действителност те не са такива.

Друг начин да разберете колко силен фактор е самочувствието е да си представите как работи един добър търговец. Ако търговец на коли се опитва да ви продаде автомобил, като говори колко е зле колата, ще я купите ли? Не. Най-вероятно дори няма да си изгубите времето за тестово шофиране! Така че, ако никой не купува „колата“ ви, има ли вероятност вие да я продавате не както трябва?

Ето няколко съвета за това как да спрете да се подценявате:

 • Не споменавайте нещо негативно за себе си.
 • Погледнете се в огледалото и си кажете, че сте хубава. (Дори да не мислите, че е така, правете го всеки ден, докато започнете поне да приемате как изглеждате.
 • Сравнете се с някого по-непривлекателен от вас (Знам, че това е гадно, но понякога трябва да смените перспективата.)
 • Не изреждайте недостатъците си – дори и на себе си. Не се взирайте в тях по цял ден и ги игнорирайте!
 • Не говорете глупости от рода на „Мразя се!“ или класическото „Толкова съм дебела!“ Не го правете, особено ако тежите 50 килограма! Нищо не дразни мъжете повече от слабо момиче, което постоянно се оплаква колко е дебело.
 • Никога не наричайте себе си глупава.
 • Направете списък с положителните си качества и отсега нататък се концентрирайте върху тях.
 • Когато се чувствате зле, извадете списъка с красивите си черти и го прочетете.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара