През лятото повечето жени се стремят да свалят някой и друг килограм, за да изглеждат добре не само на плажа. Но не забравяйте, че отслабването се отразява винаги на бюста, а някои започват намаляването на килограмите именно оттам. Последиците са, че бюстът намалява и се отпуска,
дори при по-рязко отслабване се появяват и т. нар. стрии. Специалните кремове не могат да направят чудо. Наистина те правят кожата на гърдите по-еластична и гладка, но в никакъв случай и по-стегната.

Единствено специалната гимнастика, която заздравява гръдните мускули и съединителната тъкан на гърдите, може да окаже влияние срещу отпускането. Затова, щом минете на диета:

  • Задължително сутрин и вечер отделяйте по 5 минути за гърдите. Най-доброто упражнение е: повдигнете ръцете, свити в лактите, пред гърдите и поставете дланите една срещу друга с пръсти, насочени към брадичката. Лактите са на височината на раменете. Силно натискайте дланите една срещу друга, задръжте 10 секунди, повторете. Направете уп¬ражнението поне 10 пъти.
  • След това разминете дланите – пръстите на едната ръка сочат към брадичката, на другата – към пода. Повторете упражнението. Може да го правите колкото пъти се сетите.
  • Вземете тенистопка в ръце, свийте пръстите спрямо дланта под 90 градуса и стискайте топката така, че да промени формата си. (10 пъти).
  • Редувайте обливането на гърдите, когато вземате душ (всяка сутрин и вечер), с топла и студена вода – три пъти със студена, два пъти с топла, като завършвате със студената. Това подобрява кръвообращението и допринася за добрия вид на гърдите.
  • Плувайте два пъти седмично, като предпочитате стила бруст.

Целенасочената гимнастика е най-доброто, за да бъдат гърдите ви стегнати.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара