Слънце. Потене. Срещи. Притеснение. Хиперхидрозата (прекомерното изпотяване) е състояние, което засяга между 5% и 10% от световното население. Над 350 хил. българи страдат от този проблем.

Какво представлява?

При някои хора механизмът за охлаждане на тялото е свръхактивен, до степен да се потят четири или пет пъти повече от нормалното или необходимото. А това може да бъде опасно, да създава притеснение, дискомфорт, чувство на тревожност. То често засяга всички  аспекти от живота на човек: от кариерното развитие и възможностите за почивка до личните отношения, емоционалното състояние и самочувствието.

Поради липсата на информация сред засегнатите, както и сред медицинските специалисти, повечето хора така и не биват диагностицирани и не получават облекчение на симптомите си.

Решението

От октомври в София отвори врати Clínica Liberty – първата в България, която предлага ефективно иновативно решение на хиперхидрозата, клон на испанската Clínica Liberty.

Само в Clínica Liberty се прилага иновативната технология miraDry, която е единствената по рода си неинвазивна терапия на прекомерно изпотяване. За краткия период от откриването си досега тя помогна на десетки пациенти, страдащи от прекомерно изпотяване, благодарение на уникалната по рода си технология, одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA).

miraDry използва електромагнитни вълни, които редуцират хиперактивните потни жлези, без да се нараняват епидермисът, мускулните и мастните тъкани. Терапията е неинвазивна и не предизвиква компенсаторно потене.

miraDry се прилага в областта на подмишниците – една от най-често изявените зони на хиперхидроза при хората в активна възраст и използва действието на електромагнитни вълни, които разтварят и „изпаряват“ потните жлези, без да засяга по никакъв начин останалите тъкани.

Терапията с miraDry помага за редуциране на обилното потене с 80-90%, а резултатите са налице след две сесии. Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването.

В Clínica Liberty за първи път у нас се въвежда и технологията palmaDry, която се използва за лечение на свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия.

Историята на Росица

31-годишната Росица Цанева решава да си запише час за консултация след препоръка от приятел.

„Четири години и половина бях в ужасно състояние. Изпотявах се толкова много, че трябваше да се преобличам по 3-4 пъти на ден. Аз съм млада, модерна жена. Обичам да нося всякакви дрехи, да експериментирам, да се отличавам с уникален стил, но в един момент възможностите ми рязко се ограничиха. Когато обличах черни дрехи, само след половин час се образуваха бели петна в областта на подмишниците, а потта се стичаше по ръката ми. Можете да си представите как това рефлектираше върху самочувствието и работата ми“, споделя Роси.

Четири дни след първата консултация при д-р Юлиян Йорданов, главен лекар в Clínica Liberty България, Росица се подлага на процедурата. Тя продължава около час, а усещането, по думите ѝ, е „сякаш те боцкат с тънка игличка“. Единствената предварителна подготовка е спиране употребата на антиперспиранти и дезодоранти в рамките на 2-3 дни преди процедурата.

„Беше толкова просто, че първоначално се запитах дали наистина ще подейства. Наистина ли новият ми живот ще настъпи толкова бързо, лесно и без болка. Е, оказа се, че всичко, което ми казаха докторите, е истина. ДА – толкова е лесно!“, казва Росица. Два месеца по-късно младата жена вече е уверена в себе си и носи отново любимите си рокли с голи рамене.

Повече информация за услугите, предлагани от Clínica Liberty България, можете да намерите на www.clinicaliberty.bg. За да запишете час за своята безплатна консултация, се обадете на телефон 0700 10 666 или посетете центъра на адрес: гр. София, Студентски град, ул. “Проф.Кирил Попов” 46, етаж 1, офис 3.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара