Когато пенисът е твърд, животът е хубав. Когато твърдостта започне да изчезва, същото се случва и със здравословното състояние на мъжа, и с вътрешната му самооценка. Без значение колко талантлив смята, че е в леглото един мъж, той определя пола си чрез ерекцията, силата и твърдостта й.

Колкото по-мощна е ерекцията, толкова по-здрав е мъжът. През последните десетилетия изследователите откриха изключително важната връзка между сексуалната активност и доброто здраве. Когато мъжките кръвоносни съдове са здрави и „еластични”, сърцето и мозъкът му функционират добре и ерекцията е ОК. Когато нервните връзки са активни и в тялото се отделят големи количества азотен окис, познавателните му способности са високи, а ерекциите – твърди като скала. Когато нивата на тестостерона са нормални и мъжът контролира теглото си, той е в състояние да спортува по-ефективно и да има здраво, мускулесто тяло – и ерекциите му са твърди като скала. Нужно е мъжете да започват да свързват нещата и да разберат, че доброто здраве и добрата ерекция са обвързани, и да започнат да се грижат по-добре за себе си, казват експертите.

Според тях голяма част от намаляването на твърдостта на пениса в ерекция, често приписвана на възрастта, се дължи всъщност на заседнал начин на живот и лошо хранене. Изследване сред 2400 мъже, проведено от екип на университета в Бристол, Великобритания, показва, че мъжете, които правят три или повече пъти секс седмично, са наполовина

по-малко застрашени от сърдечен и мозъчен удар от тези, които по-рядко достигат до оргазъм.

На повърхността изглежда, че посланието на изследването е, че редовният секс намалява опасността от инфаркти и инсулти и удължава живота. Всъщност вярно е обратното – ако си здрав, можеш да правиш секс колкото ти душа иска.

Три оргазма седмично са важен индикатор, че си здрав и в добра физическа кондиция. Освен това силата на ерекцията – твърдостта му, е истинският барометър за мъжкото здраве.

Съществува мощна и безпогрешна връзка между провалените ерекции и обичайните медицински проблеми, включващи затлъстяване, високи нива на холестерола, високо кръвно налягане, депресия, безсъние, диабет и сърдечни болести. Когато се развива атеросклероза, тя започва да задръства тъничките кръвоносни съдове в пениса. Точно тук се виждат първо последствията – много преди атеросклерозата да достигне до коронарните артерии или някъде другаде по дългите 160 000 километра кръвоносни съдове в тялото.

Мъжете трябва да приемат твърдостта на пениса си като система за ранно предупреждение за евентуални сърдечно-съдови заболявания. Ето и няколко съвета за тези, които искат добро здраве и ерекции, твърди като скала.

Хранене

Сексуалната изява се влияе в огромна степен от нещата, които консумирате, и количествата, които поглъщате. Опитайте да смалите порциите с около 500 калории дневно. Това е важно, защото количеството мазнини по корема влияят върху количеството тестостерон, което произвеждате – колкото повече мазнини, толкова по-малко тестостерон.

Избягвайте мазните храни, за да не шокирате кръвоносните си съдове. Мазните висококалорични храни не са афродизиаци. Мазнините увреждат кръвоносните съдове, зашеметяват ги и те не могат да реагират адекватно, когато мозъкът праща сексуални сигнали към пениса. Нервите в пениса губят чувствителността си, когато наоколо се натрупа холестерол.

И разбира се, пак ще повторим мантрата за консумирането на много плодове и зеленчуци. Те намаляват нивата на холестерола, което хем се бори със сърдечносъдовите заболявания, хем увеличава притока на кръв към пениса.

Пийте черен или зелен чай. И двата вида са пълни с антиоксиданти. Чашата чай има твърде много възможности за борба с болестите, така че не бива да бъде пренебрегвана.

Подправяйте храната. Чилито, джинджифилът и други подправки са полезни за сексуалната ви изява, тъй като повишават кръвообращението.   

Сексуални добавки

Какви съставки на натурална основа наистина повишават сексуалната активност?

Според проучване една от тях е Pycnogenol – прекурсор на аспирина, извличан от кората на морския бор. Пикногенолът подобрява кръвоснабдяването на сърцето и пениса. Той също така помага за възвръщането на еластичността на кожата, като заздравява колагеновите влакна и укрепва мъничките капиляри, които помагат за храненето на клетката.

L-arginine  е аминокиселина, която помага на тялото да изгражда протеините. Приемана като  хранителна добавка в тандем с ежедневна физическа активност, способства за увеличеното производство на азотен окис. Това означава по-добро снабдяване с кръв на всички части на тялото и по-специално на пениса. Препоръчваната комбинация е от 80 милиграма пикногенол и 3 грама L-arginine дневно на гладен стомах, за да се абсорбират директно в кръвообращението.

Омега 3. Препоръчваната доза рибено масло е 3 грама дневно. Поддържа и укрепва съдовете. Според проучванията рибеното масло намалява риска от внезапна смърт при сърдечни атаки. Омега 3 мазнините, достъпни под формата на таблетки, са много подходящи за намаляване на триглицеридите – мазнините, които циркулират в кръвта, и помагат за защитата на малките кръвоносни съдове в пениса.

ОPC, или олигометрични проантоцианидини, които увеличават активността на витамините C и E. За по-добро кръвообращение и защита срещу инсулти добавете дневно 25 милиграма екстракт от червено вино и 100 милиграма екстракт от гроздови семки.

Витамин С е мощен антиоксидант, който предпазва от сърдечни заболявания. Нужни са ви поне 500 милиграма дневно.

Секс фитнес

Най-сигурният начин да подобрите твърдостта, да увеличите сексуалния апетит, да напомпате самочувствието и да подобрите сексуалната активност е чрез редовна физическа активност. Упражненията не само подобряват физическото състояние на тялото, но влияят благотворно на активността на мозъчните вълни, което ви кара да се чувствате по-енергични. Няма да се чувствате уморени по време на секс, а и спортът повишава нивата на мъжкия хормон тестостерон, който пък е отговорен за по-мощното либидо.

За да увеличите сърдечния си ритъм, добавете 5-6 километра ходене пеша всеки ден. Може да карате и колело. Ходенето също така понижава стреса и помага за отслабването. А когато теглото върви надолу, ерекциите отиват „нагоре”.

runners-635906_640

Упражненията с тежести във фитнес залата укрепват раменете, гърдите, корема, бедрата и прасците, а всички те са ви нужни в леглото. Стречингът пък ще помогне на способността ви да използвате мускулите и ставите по-пълноценно. Когато се изпълняват бавно и фокусирано, упражненията по разтягане могат да бъдат отлична терапия за релаксация и да намалят напрежението и стреса, които са враг на секса.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара