Ароматерапията, медитацията, добрият сън, разходките на чист въздух и общуването със скъпи хора са ефективни начини за намаляване на стреса, казва психологът Светлана Колосова.

Според нея, ако човек използва антистрес играчки, най-добре е да избере такива, които въздействат върху дланите, ръцете и китките, които създават ефекта на масажор.

„Върху дланите на ръцете има голям брой рецептори. Необходимо е да изберем не просто играчка, която е мека и променя формата си, която можем да стискаме в ръката си без никакъв ефект, а да купим такава, с която дланите се масажират. Те са по-ефективни“, казва психологът. Тя добявя и, че всичко това трябва да се свърже с ароматерапията. Едни от най-добрите миризми за справяне със стреса са лавандула и тамян.

Антистрес играчката обаче не е достатъчна за редовна терапия на стреса. „Медитацията, добрият сън, разходките на чист въздух, общуването със скъпи хора – всичко това е много по-ефективно, отколкото да седиш и само да стискаш една играчка“, казва психологът.  Тя съветва да вземате душ, след като се приберете от работа, за да отмиете умората.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара