Какво се случва с организма, ако редовно пиете бира? Ефекти на бирата върху жените, как бирата влияе на мъжкия организъм?

Лятото топлината обикновено стимулира консумацията на големи количества вода. Някои хора смятат, че могат да утолят жаждата си с бира, но не вземат предвид, че една бутилка бира съдържа 50-100 грама чист алкохол.

Разказваме ви какво се случва с тялото ви, ако пиете бира всеки ден.

  • Редовната консумация на бира може да доведе до алкохолизъм и др.
  • Редовната консумация на бира може да доведе до развитие на бирен алкохолизъм.
  • Бирата съдържа много вредни вещества, които причиняват интоксикация. Това са масла, алдехиди, естери и метанол, които не само засилват ефекта на интоксикацията, но и оказват негативно влияние върху вътрешните органи на човека и организма като цяло.
  • Ако бирата се консумира ежедневно, тя може да предизвика проблеми с теглото. Въглеродният диоксид и дрождите разширяват стомаха, докато алкохолът дразни сензорите на храносмилателния тракт и блокира центровете за засищане. Ето защо след бира, както и след други алкохолни напитки, обикновено ви се иска да ядете много.

Според лекари последствията от ежедневната консумация на бира могат да бъдат следните:

Удебеляване на стените на сърцето, разширяване на сърдечната кухина, така нареченото „бирено сърце“, некрози на сърдечния мускул и дори сърдечни пристъпи.

Различни нарушения на стомашно-чревния тракт, като гастрит, панкреатит, хепатоза, цироза на черния дроб, нарушена функция на бъбреците, подуване на крайниците, подпухване на лицето.

Мозъчни нарушения, смърт на мозъчни клетки, развитие на деменция, епилепсия, увреждане на органите на зрението и слуха, нарушения на съня и др.

Нарушения на периферната нервна система, може да се появи деменция, увреждане на зрението, слуха, нарушения на съня, възможна е невропатия.

Нарушаване на хормоналния фон и репродуктивната функция.

Ефекти на бирата върху мъжкия организъм

Ежедневната консумация на бира може да доведе до затлъстяване при мъжете и поява на „бирено“ коремче. Под въздействието на алкохола и фитохормоните излишните калории могат да се отложат именно върху корема.

Мъжът започва да се превръща в жена – гърдите се увеличават, мастните тъкани се отлагат според женския тип. Сперматозоидите стават неактивни, броят им намалява, либидото намалява, започват проблеми с ерекцията.

Как редовната консумация на бира се отразява на женското тяло

Консумацията на бира може да повлияе и на тялото на жените, най-вече на хормонален фон. При жените може да се наблюдава загрубяване на гласа, поява на окосмяване,  нарушение на либидото, репродуктивните функции. Наблюдават се нарушения в менструалния цикъл, намалени шансове за оплождане и раждане на здрави деца.

Ползи от бирата за мъжете и жените

Бирата съдържа доста витамини и микроелементи. Това са витамини В1 и В2, аминокиселини, калий, натрий, магнезий, фосфор, антиоксиданти, органични киселини, флавоноида ксантохумол, който потиска действието на канцерогените. Благодарение на съдържанието си на захар, бирата може бързо да попълни енергийните ни запаси.

Освен това бирата може да намали болковия синдром, а благодарение на дрождите предотвратява размножаването на някои патогенни микроорганизми.

Опасност от пиене на бира през лятото

Пиенето на бира в горещ летен ден увеличава загубата на топлина чрез изпотяване. Известно е, че бирата има диуретичен ефект и човек не забелязва как вместо да утолява жаждата, губи течности. Заедно с обезводняването на организма започва алкохолна интоксикация.

Кой не трябва да пие бира

Тъй като бирата дразни горната част на храносмилателния тракт, тя е строго противопоказана за хора, страдащи от хронични заболявания на храносмилателните органи, особено такива като гастроезофагеална рефлуксна болест, хроничен гастрит, язвена болест и хроничен панкреатит.

По-добре е да се откажат от бирата хората, страдащи от диабет, високо кръвно налягане и сърдечносъдови заболявания.
Бирата трябва да бъде изключена за бременни и кърмещи жени.

Тя не трябва да се консумира от деца и подрастващи.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара