През 2023 г. се навършват 133 години от рождението на Агата Кристи, 103 години от първия случай на Поаро и 93 години от появата на госпожица Марпъл. По традиция издателство ЕРА обявява Месец на Агата Кристи.

В периода 8 – 22 септември почитателите на Агата Кристи ще могат да се включат във вече традиционните игри, които организираме с огромен успех в социалните мрежи. Ще има и оригинални и забавни загадки, както и много награди.

Месеца на Агата Кристи отбелязваме и с два романа, които излизат с изцяло обновени корици, дело на изключително талантливата Фиделия Косева – „Трагедия в три действия“ и „Изпитание за невинните“.

Ще има и ново издание на любимия роман с участието на великия детектив Еркюл Поаро – „Празникът на Вси светии“, което ще излезе с корица, вдъхновена от екранизацията на книгата и със заглавие

„Призраци във Венеция“.

Кенет Брана отново влиза в ролята на белгийския детектив редом с носителката на Оскар Мишел Йео, Тина Фей, Джейми Дорнан, Кели Райли, Ема Леърд и др. Сюжетът на филма е базиран на романа, но за първи път не го следва изцяло. Поаро неохотно присъства на спиритичен сеанс в разпадащ се и може би обитаван от духове дворец във Венеция. Когато един от гостите е убит, пред оттеглилия се детектив се разкрива неочаквано заплетен случай.

Неслучайно филмовата индустрия често посяга към романите на Агата Кристи. Всяка екранизация постига успех, а публиката винаги е готова за още!

Открояваща се, непредвидима и провокираща интереса, Агата Кристи е обявена за „Кралицата на криминалния жанр“. Тя е единственият писател в жанра, който създава двама еднакво популярни и любими герои.

Белгийският детектив Еркюл Поаро,

който изглежда ексцентрично, притежава остър като бръснач ум и се уповава безрезервно на своите „малки сиви клетки”. Симпатичната възрастна дама Джейн Марпъл е другият емблематичен и обичан детектив. Тя се занимава с благотворителност, интересува се от клюки и благодарение на желязната си логика разплита всяко престъпление, което се случва наоколо.

Но най-обезпокоителна за брилянтния детектив Еркюл Поаро е липсата на какъвто и да е мотив…

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара