Анна Никол Климентова е само на 10 години и вече е изгряваща тв звезда. Познавате я от сериала “Братя” по Нова телевизия, където играе ролята на Сара – дете, отгледано от баба си в Германия и отчуждено от майка си. След като майка й я взима при себе си в България, момичето се държи грубо и не я приема за авторитет. С течение на времето все пак се сближават и заживяват с приятеля на майка й Сандо.

Биологичният й баща Радо е мафиот, който не знае, че има дъщеря. След като майката на Сара загива случайно при престрелка, Радо за кратко отглежда детето, докато не убиват и него. След това се налага Сандо да се грижи за момичето и го осиновява.

Екранната героиня на Сара е намусено, арогантно и изстрадало дете, което минава през какви ли не житейски перипетии. Анна-Никол пресъздава чудесно филмовия си персонаж, развил се през последните два сезона на кримката, макар изобщо да не прилича на нея.

Ани е родена на 15 май 2013 г. в София. Учи в столичното 18-то СУ “Уилям Гладстон”, наесен ще е в V клас – в китайско-английска паралелка. От 4-годишна посещава школа по актьорско майсторство и се явява на кастинги за реклами, филми и сериали. Отначало й поверяват епизодични роли в “Скъпи наследници“ и „Ягодова луна“, участва в готварското риалити Masterchef като мини двойничката на Силвена Роу.

В „Братя“ попада благодарение на Мартина Ненова, собственичка на актьорската школа, където учи. Именно тя забелязва таланта й и я насърчава в различните проекти. Последно Ани се снима в новия български филм „Шекспир като улично куче“ и в някои чужди продукции. Родителите й са далеч от кино средите (баща й се занимава с търговия на едро), но са постоянно до нея и я подкрепят в начинанията й. Ани определено е много заета млада дама – освен на училище и на снимки, тя ходи на уроци по цигулка и китара, както и на тренировки по художествена гимнастика. Напоследък ги е прекъснала заради травма, но наесен отново се завръща в залата. Посещавала е и дигитален курс в Телерик Академия.

С Анна-Никол се запознаваме в Лефкада – на един от най-красивите кайт-спотове в Гърция. Докато си почивам между две вълни на плажния бар, идва Кирил (политикът а ла Джон Траволта). Тъкмо започваме някакъв small talk и пристига Ани от шатрата наблизо, заговаряйки ме с решителен поглед:
“Ти ли си Павел? Роси каза, че пишеш и снимаш добре”.
“Понякога – отговарям, – ако има история и човекът е склонен да помисли повечко над въпросите ми”.

Момичето отривисто отмята руси кичури: “Аз играя в един сериал. Ще напишеш ли за мен?”. После пита събеседника ми: “А ти кой си, познат си ми отнякъде?”. “И аз играя в сериал”, отвръща Кирил.

Междувременно към компанията на бара се присъединяват Диана (авантюристът на групата) и Роси (диктаторът на кайт-колектива, защото знае всичко: кога ще задуха, къде са сготвили чушки и определя дневния ни ред на 99%). С Кирил продължаваме прекъснатия small talk, а на малкия Еди му писва да не му обръщат внимание и завлича Анна обратно в шатрата с обещанието да примами извън водата плицикаща се в морето костенурка. Ани пък се сдобива скоро с първото си интервю, взето на плажа.

Коя личност те впечатлява най много?

Мама. Защото ме обича най-много.

Защо реши да участваш в “Братя”?

Свикнала съм вече и обичам да се снимам.

Смяташ ли, че децата могат да учат възрастните как да се държат?

Да. Веднъж видях човек да хвърля боклуци във водата и му казах да спре, защото е лошо. Той ме послуша.

Как би постъпила, ако срещнеш натъжен човек?

Бих го развеселила. Например казах на мой приятел, който беше паднал, че и на мен се е случвало същото. Разказах му също няколко вица, за да го разсмея.

Кое ти е любимото животно?

Куче. Повечето кучета са сладки и дружелюбни.

От какво според теб има най-много нужда България, за да стане по-добро място?

Трябва да пазим природата си повече. С приятели на мама и тате редовно събираме боклуци от поляните.

Знаеш ли каква искаш да станеш, когато пораснеш?

Да, имам две желания: да съм актриса и да се занимавам с компютърно моделиране.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара