Макар че повечето мъже се придържат към тъмна и приглушена цветова палитра, има няколко начина да добавите цветни щрихи към гардероба си. Помислете за носене на бяла риза, по-тъмен костюм или някакво алтернативно цветово съчетание. Използването на правилните цветове може да ви помогне да изглеждате по-класни, отколкото някога сте били.

Прибавяне на аксесоари

Носенето на аксесоари може да направи мъжа елегантен и стилен. Шаловете, шапките и други видове акценти, биха могли да придадат характер на облеклото и да помогнат за по-универсалния характер на ансамбъла. Една по-различна, интересна вратовръзка или папийонка, биха могли да бъдат добри щрихи. Не само те – а и дори кърпичка, която да сложите в джоба на костюма. Може дори да опитате да я съчетаете с цвета на чорапите или детайл на колана. Не забравяйте и един от най-важните аксесоари, а именно – мъжки парфюми. Никога не пренебрегвайте доброто ухание, което винаги придава допълнителен чар на човек.

Носене на бяла риза

Бялата риза е основна част от гардероба, която се съчетава с всичко. Съчетайте я с любимия си чифт дънки, свеж панталон или класически панталон от костюм. Ризата, като дреха е толкова универсална, че можете да я носите по всяко време на годината. 

Наслояване

Може да звучи странно, но мъжете могат да изглеждат стилно, като наслояват дрехите си. За какво става въпрос? Идеята е да носите по-светли елементи по-близо до тялото и тъмни цветове по-далеч. Светлосиня риза с тъмносиня поло риза, или пуловер на райета, в съчетание с тъмносиньо спортно сако са два примера за това как можете да смесвате и съчетавате светли и тъмни цветове при наслояването. Не се страхувайте да експериментирате и дори пробвате свои собствени съчетания и дизайни. 

Тъмни костюми

Тъмните костюми могат да изглеждат елегантно и едновременно изискано. Този класически цвят допълва повечето други цветове, включително червено, бяло и сиво. Синьото обаче отвлича вниманието. Може да разгледате няколко сайта, или магазини, в които почти винаги са показани примерни модели на обличане.

Цветово блокиране

Цветовото съчетание е лесен начин за създаване на впечатляваща визия, която е едновременно изискана и професионална. Например мъж, облечен в син костюм, може лесно да добави цвят към визията си с риза с копчета в ярък цвят. Важно е обаче да изберете цвят, който да ласкае тена на кожата и да се съчетава с костюма.

Намиране на собствен стил

Независимо дали е готически, спортен или обикновен, всеки има стил, който го определя. Можете да откриете своя характерен стил онлайн или в модните списания, а можете да започнете, като изучите няколко от любимите си икони на стила. 

Как да комбинираме цветовете в костюма

Едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, когато комбинирате цветове в костюма, е дали това е подходящо. Някои цветове изглеждат чудесно заедно, а други могат да изглеждат пресилено. Чудесно начало е да започнете с допълващите се цветове. Например зелена вратовръзка би била чудесно съчетание със сив костюм. Макар че комбинацията не е толкова дръзка, колкото класическата комбинация от червено и синьо, тя все пак може да направи добро впечатление.

Когато избирате цветове за костюма, помислете за т.нар. основен нюанс. Тези цветове са синьото, червеното и жълтото и те помагат за създаването на всеки друг цвят. Например, когато добавите червено към синьо, получавате лилаво, а когато смесите синьо с жълто, получавате зелено. Основните цветове са чудесни за цветово блокиране и изглеждат добре, носени заедно.

Ако търсите по-консервативен вариант, черният костюм ще изглежда по-добре с черна вратовръзка. От друга страна, червеното и черното ще се сблъскат, така че вероятно трябва да избягвате червени ризи с черен костюм. Черната риза обаче ще направи костюма ви да изглежда изцяло черен. И не забравяйте, че черното е достатъчно тъмно, за да избегнете ефекта на сблъсък на червено и черно.

Черните костюми могат да се съчетават с различни цветове, но плътният черен костюм ще изпъкне най-много. Макар че това може да направи тоалета да изглежда скучен, той също така е много универсален и се съчетава добре с различни цветове. Черните костюми обикновено са най-подходящи за официални събития, като сватби и вечери. По принцип черните костюми се съчетават с бели ризи и папийонки. За по-забавен вид можете да носите по-светли нюанси с риза в по-светъл цвят.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара