Няма човек, млад или стар, който да не е изпитвал някога болка в ставите, костите, мускулите, схващания на врата, проблеми в кръста и гърба. Особено при смяна на сезоните и застудяване. „Започва да ме върти коляното, времето ще се промени“ – прогнозират с точността на барометър по-възрастните хора. И започват да гълтат с лекарства, за да спрат болката.

А болката може да изчезне без приемането на химия, без да тровим организма си. Решението е постигнато от екип немски изследователи в университета в Ерланген, Германия, под ръководството на доктора по медицина д-р Улрих Рандол. Те създават малък, ръчно преносим апарат – механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия (МаРиТе).

Какво се постига с него? Всеки знае, че сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички клетки в човешкото тяло се движат в ритъм. В правилното пулсиране на клетките е коренът и на здравето, неправилното води до болести, установява д-р Улрих Рандол. Клетките са заобиколени от течност, и когато тя спре да циркулира в определени участъци, клетките загиват.

Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин увреденият участък може отново да започне да пулсира в ритъма на тялото. Това откритие е в основата на създаването на апарата МаРиТе, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. При нея рехабилитатор движи уреда по увредения участък на тялото. Апаратът произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично карат клетките да затрептят в правилния ритъм.

МаРиТе възстановява нормалното състояние на мускулатурата и така решава проблемите на опорно-двигателния апарат. Използва се при счупвания, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави), наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, проблеми във врата и гърба, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, хронично главоболие, мигрена и др. Тя е техника с дългосрочно оздравително действие при лечение на остри травми и при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.

Редица болести и травми се повлияват трудно чрез конвенционалните методи на медицината. Матрично-ритъмната терапия дава отличен лечебен ефект при „неизлечимите“ болки в гърба, кръста, тила, както при редица други болки, от които страдат масово хората у нас и по света.

При това подобряването на здравето е в кратки срокове. С МаРиТе д-р Рандол спасява от ампутация пръстите на краката на д-р Масаро Емото – изследовател и автор на бестселърите „Послание на водата“ и „Тайното послание на водата“. Японският учен страдал от гангрена на крайниците, вследствие на диабет, а перспективата била ампутация. След серия процедури при д-р Рандол през 2008 г. д-р Емото вече е здраво стъпил на земята със здрави крака.

Матрично-ритъмната терапия се прилага в 15 страни в света от над 3000 лекари, рехабилитатори и масажисти. Статистиката сочи, че благодарение на нея в 40% от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън – човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес, и много други тя е „терапията на новото хилядолетие“.

Матрично-ритъмната терапия има и чудесен антицелулитен ефект и помага за намаляване на телесното тегло.

В България МаРиТе основно се прилага в Център Гарабитов в София и Пловдив. „Екипът от рехабилитатори и лекари на заслужилия треньор по борба Иван Гарабитов е постигнал завидни успехи“, подчерта д-р Рандол при посещението си в България.

Повече за терапията и презентациите й в България може да прочетете наwww.garabitov.bg и на www.marhythe.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара