Национална кампания за превенция за разширените вени стартира фондация „Докосни щастието“. Инициативата е подкрепена от Димитър Николов, кмет на Бургас. Прегледите ще се извършат в Медицински Център „Д-р Маджуров“ на 5 и 6 октомври т.г.

Превенцията е най-добрият начин да се погрижим за здравето си. Ето защо фондация „Докосни щастието“ и д-р Асен Тодоров стартират национална кампания за превенция срещу разширените вени. На 05.10 от 15:30 до 20:00 и на 06.10 от 08:00 до 20:00 в Бургас, в МЦ „Д-р Маджуров“, ще се извършат безплатни профилактични прегледи за пациенти със заболявания или оплаквания на вените. Д-р Тодоров и неговият екип ще проверят с помощта на ултразвук състоянието на пациентите и ще дадат съответните препоръки напълно безплатно.

Много по-лесно е да се предпазим от варикозното разширение на вените, отколкото да го лекуваме. Промяната в хранителния режим, редовните спортни занимания, кремовете за разширени вени, носенето на специални компреси и други имат само временен характер. Затова хората с предразположеност към това заболяване или тези, които вече имат проблеми с вените, се нуждаят от съвсем друга профилактика – своевременното посещение при специалист и навреме започнато лечение. Това, което може да научите от интернет, телевизията и списанията не е достатъчно за адекватното оценяване на състоянието ви.

Варикозата не сe появява изведнъж на 30 или 40-годишна възраст. Ако човек има склонност към заболяването или ако вените са слаби, трябва да се вземат мерки на много по-ранна възраст. Всяка форма на варикозна болест трябва да се лекува, дори ако ефектът е 90% козметичен и само 10% лечебен.

Погрижете се за здравето си и се запишете се за безплатен профилактичен преглед сега на телефоните на МЦ „Д-р Маджуров“ (056) 86 57 30; (056) 87 79 60.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара