Колко пъти ти се е случвало да си зададеш въпроса „какъв е шансът“?  Какъв е шансът да стане това или онова? А какъв е шансът да не стане?  Или пък какъв е шансът да спечелиш джакпота от лотарията, например?

Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот. Именно затова никоя жена не бива да бъде в неведение относно болестта. Проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден.

Вече 18 години Avon България искрено вярва в това и поставя за своя основна и най-важна цел да осигури осведоменост относно здравето на гърдите и ранните симптоми на рак на гърдата. Статистиката обаче показва, че все още има много жени, които поради една или друга причина пренебрегват здравето на своите гърди.

И през тази година като част от Световния месец за борба с рака на гърдата Avon обявява провеждането на Национален Розов ден – 8 октомври, част от Проекта Pink Light, насочен към повишаване на информираността относно рака на гърдата. По време на Националния Розов ден компанията призовава всеки желаещ да покаже подкрепата си като облече розово и сподели пост в социалните си мрежи с хаштаг #avonpinkday

Адресирайки шокиращата статистика – над 50 000 българки са диагностицирани с рак на гърдата, а случаите се повишават със средно 3800 всяка година – компанията обръща поглед към най-често задавания въпрос с функция на фалшива утеха: „Какъв е шансът да се случи на мен?“

  • Колко пъти ти се е случвало да си зададеш въпроса „какъв е шансът“?
  • Какъв е шансът да стане това или онова? А какъв е шансът да не стане?
  • Или пък какъв е шансът да спечелиш джакпота от лотарията например?
  • Истината е, че шансът за него може да е по-малък от 1 на 10 милиона.
  • И въпреки това си склонна да повярваш в него, колкото и да е малък.
  • Защо не? Но защо тогава не вярваш в един друг шанс?
  • Шанс, който е 1 от 8. Това е шансът да бъдеш диагностицирана с рак на гърдата.
  • И въпреки големия шанс ти си казваш… какъв е шансът?
  • Шансът е голям, но това не е обикновена лотария. Това е твоят живот. 
  • Не отлагай профилактичния преглед. Не се доверявай на шанса.

Като част от Националния Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата символично в розово ще бъдат осветени няколко корпоративни сгради в София, както и редица общини сред които Пловдив и Шумен. Символичната розова светлина има за цел да затвърди още веднъж вярването, че никоя жена не бива да остава на тъмно за рисковете и симптомите от развитие на рак на гърдата, а ранната превенция, както и високата осведоменост по темата, са ключови.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара