След успеха на „Нависоко“ Миро и Койна Русева записаха нова песен.

Във втория им дует Койна пита Миро – Ти защо си тук? – и очаква той да вземе важното решение в живота.

Впрочем Димитър Вълчев – авторът на музиката и текста – ни дава ключ към всеки един от нас, като ни кара да повярваме в тишината.

Душата на песента е уловена от Момчил Колев, който е направил аранжимента и сам свири на клавишните инструменти.

Песента е балада и разкрива по един безспорен начин дълбочината на гласа на Койна Русева и изключителния талант на Миро. https://www.youtube.com/watch?v=xp2d4xZS-gQ

Филмът към песента е своеобразно продължение на „Нависоко“.  Димо Алексиев е творец (архитект), който е в творческа криза и в същото време живее с две жени. Едната е Койна Русева, а другата Красена Ангелова. Зрителите разбират, че това е само химера, неуловим копнеж, а може би и нещо повече от любов. Вероятно това е самият живот, който се променя.

А дали жените наистина живеят с главния герой или са само в неговото подсъзнание трябва да прецените сами. „Ти защо си тук?“ е въпрос, който може да бъде зададен от една жена по хиляда начина и може би само по два от един мъж. Филмът отдава почит към творчеството на Ингмар Бергман.
Заснет е за един ден в покрайнините на София. Финалът е отворен, за да ни подскаже, че (вероятно) ще има и трета песен, съответно трети филм.

Във филмовата версия на „Ти защо си тук?“ участват легендите на българското кино и театър Меглена  Караламбова (76) и Борис Луканов (83). Режисьори на филма са Васил Стефанов и Стефка Николова. Оператор e Васил Михайлов. Сценографията е дело на Марина Янева.

Миро и Койна Русева. Ти защо си тук?

Музика и текст: Димитър Вълчев
Аранжимент и клавишни: Момчил Колев
Китари: Мирослав Иванов
Тон режисьор: Иво Стефанов (Intelligent Music)

Продуцент: Игор Марковски

Facebook Twitter Google+

0 Коментара