Нали не си въобразявате, че цял живот ще кретате с мириса на минзухари, които вашият възлюбен ви е подарявал с пълни шепи в зората на пламенната ви любов? Съвсем скоро нещата ще ви се изяснят – още при първото минаване покрай витрините, когато погледът ви вече няма да е замъглен от любовно опиянение. Почти научно е доказано, че когато си влюбен, очите ти са затворени за всякакви други благинки и сетивата ти жадуват единствено ласки.

По-различно стоят нещата, когато дойде отрезвяването.

UntitledВ такъв момент се оказва, че повечето дами с удоволствие биха заменили напарфюмираните писъмца, изпълнени с безкрайни епитети, за вечеря в добър ресторант, двуетажна къща и джип. Точно тогава се пляскате по челото и си спомняте назидателния тон, с който родителите са ви повтаряли, че браковете по сметка са по-трайни. Чудесно ги разбирате. Само дано не е късно. Тъй като природата рядко е проявявала нужната щедрост, за да съчетае пари, хубост и добрина у един и същи човек, трябва да избираме. За съжаление на 18 никой не може да ни убеди, че хубостта е до време, а добрината избива в старческо слабоумие. Рокфелер е един, така че, момичета, единственото, което можете да направите, е да проследите своевременно как мъжът на мечтите ви харчи парите си. Отписваме веднага онези, които изпиват цялата си заплата. В същата графа поставяме и разсипниците, които предпочитат да

дадат на заем на приятел от кварталния отбор по футбол

парите, предвидени за насъщни къщни нужди. Не се захласвайте по мъже, които са готови да похарчат последния си петак, за да ви зарадват с екстравагантна рокля или бижу. Не се доверявайте и на прескъпите букети. Защото така се живее до пето число на месеца. Все пак няма нищо по-добро от умерената пресметливост. Всеизвестно за нашия поле че ние сме по-читавите домашни счетоводители. Ако обаче не искате да натъпчете мъжа с комплекси, не искайте от него да ви дава цялата си заплата на съхранение. За да бъде пълноценно същество той трябва да разполага с парите си. Ужасявала съм се от гледката на начумерена лелка, която със стиснати артритни пръсти вади левчета от чантата си, за да плати бирата на мъжа си, но преди това го изглежда с необходимата доза строгост докато той се усмихва виновно, че си е позволил такова разточителство. Няма по-жалка гледка от безработния (безпаричен) мъж.

Той целият представлява един увесен нос.

Разбира се, липсват му заниманията, отговорностите и даже флиртовете в службата, но най-вече го притеснява мисълта, че трябва да разчита на друг. Все пак дори при най-либералните двойки е прието, че мъжът основно носи парите вкъщи. Жената беше за украшение, нали? Тежко ви, ако изпаднете в подобна ситуация. Ще я облекчите поне малко, ако разделите своите пари с него, но тихомълком, без да му го натяквате.

Untitled1

илюстрации: ИВан ГаздоВ

Мъжете много се страхуват от мърморещи жени, които вечно са недоволни от парите им. Класическа е репликата: „Видя ли съседът Иванов какво кожено палто купи на жена си, а ти, за едни ботушки не можеш да изкараш!“ Бъдете доволна от малките подаръци. Научете се да цените жестовете, а не нехайното разточителство. Заменете начумерената обвинителна физиономия с кокетство и усмивка, можете дори да се поглезите –

така по-лесно ще го заведете в магазина.

А за да бъдете ларж докрай, помислете, когато си купувате поредната малка стилна чантичка, дали той няма крещяща нужда от нови дънки. Заради доброто име на еманципацията в никакъв случай не си позволявайте да изпаднете в ситуацията на просител. Не разрешавайте на мъжа да се разпорежда с парите, които ви трябват за чорапи, червило и фризьор. Нали не искате всяка сутрин да стоите пред вратата, докато се пазарите за джобните, които той ще благоволи да ви отпусне за деня. Всъщност равната подялба е най-доброто разпределение, ако живеете заедно. Ако и двамата знаете, че всичко е общо, съвместният ви живот ще бъде по-задружен. Това обаче се получава само ако сте стигнали до фазата във вашата връзка, когато делите един дом. Иначе не се получава. Ако единият получава повече пари от другия, това не е повод той да харчи повече. В най-добрия случай може да бъде само мотивация и другият да стигне доходите му. Каквото и да си говорим, само едната любов не стига. Неминуемо настъпва моментът, когато нежното гукане отстъпва пред назряващия скандал заради липсата на средства за насъщния. Нежните чувства трудно виреят в сиромашка среда. Непременно помислете за това, когато много ви се прище да дадете своя дан за човешкия прираст.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара