За поредна година ЖИВЕЙ АКТИВНО! събира на едно място големи звезди в българския спорт, които застават рамо до рамо с кмета на София Йорданка Фандъкова и хиляди хора по повод 10-тия рожден ден на инициативата, посветена на балансираното хранене и движението.

NDK

В 10:00 ч. днес ( 21 юни ) световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева ще се качи на колело, за да поведе стотици велосипедисти от театър „София“ към НДК по бул. Евлоги и Христо Георгиеви.

Simona Tereza

По същото време на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша Тереза Маринова ще събере феновете на движението в надбягване с препятствия, организирано със съдействието на Българската федерация по атлетика. По-късно през деня в Южния парк Евгени Иванов-Пушката ще организира волейболен турнир, а Тити Папазов ще се включи в баскетболни уроци за феновете на играта.

Eveni_Ivanov

Спортисти от националния отбор по гимнастика вече се включиха в кампанията с флашмоб в Южния парк, където на различни сцени днес ще има фитнес уроци, лакрос, kangoo jumps, зумба, urban гимнастика, футбол, скално катерене, футбол, американски футбол със „Софийските мечки“.

Volleyball

Програмата включва още консултации за балансирано хранене с д-р Райна Стоянова, кулинарни демонтстрации с Йоли от 24KITCHEN и Сандра от „1001 рецепти“, упражнения за майки, много семейни игри с Боги от „Стартер“ и забавни демонстрации с обучени кучета.

За първа година ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще е домакин на арт-работилница „Нов живот за старата пластмаса” и интерактивна игра, организирани от партньорите на проекта ЕКОПАК. Събитието ще приключи с музикален маратон с участието на Део, Сантра, Играта, Павел и Венци Венц, Калин Вельов, Skiller, Кристина Дончева и Невена Пейкова.

Kalin Velyov

ЖИВЕЙ АКТИВНО! се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община.

След старта в София инициативата продължава с масови събития във Варна и Бургас, организирани в партньорство с местните общини.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара