National Geographic добавя интригуваща пикантна нотка към предложенията на малкия екран с изцяло новата документална поредица „Ресторанти на края на света“, която комбинира всички вкусове, нужни за едно неустоимо телевизионно преживяване.

Снимки: National Geographic for Disney, Missy Bania

Поредицата от четири части, с водещ новаторката, предприемач и носителка на кулинарни отличия Кристен Киш, ни отвежда на пътешествие по неутъпканите пътеки до четири необичайни кътчета на планетата.

Епизодите можем да проследим  по National Geographic, всяка сряда от 22 ч., а премиерата е на 5 април 2023 г. в същия час.

„Ресторанти на края на света“ следва приключението на Кристен Киш, в търсене на тайните съставки – хора, места, култури и традиции – в най-отдалечените ресторанти на света – в Бокет, Панама; Свалбард, Норвегия; остров Норт Хейвън, Мейн; и Парати, Бразилия.

Управляването на всяко успешно начинание изисква известна упоритост и смелост, но онези, които се установяват дълбоко в дивата природа, откъснати от стандартните мрежи за доставки, се причисляват към съвсем отделен клас. Шеф Киш отива зад кулисите и се свързва с местни доставчици, фермери, пастири, екипи в кухнята, мениджъри и главни готвачи, за да чуе техните истории и да стане свидетел на ежедневното жонглиране със задачи, необходимо за поднасянето на уникална храна на масата, всеки ден, ястие след ястие. След това тя се потапя в дълбините на всякакви местности, за да търси само най-пресните съставки и по пътя разкрива културата и сърцето зад съответната кухня.

„Храната има несравнима сила да ни събира и да ни учи един за друг и за света около нас, и ние ставаме преки свидетели на това, като посещаваме ресторанти в най-отдалечените райони на света“, казва шеф Киш. „Заснемането на тази поредица с National Geographic беше приключението на живота ми, което ме научи на толкова много неща за една индустрия, в която съм била през целия си живот. Нямам търпение зрителите да дойдат на това пътешествие с нас и да видят тези ястия в ресторанти, за чието съществуване повечето хора дори не са подозирали.“

Главните готвачи, представени в поредицата, се вдъхновяват от заобикалящата ги среда и местните ресурси, за да приготвят ястия, които отразяват тяхната култура. Тъй като техните менюта разчитат почти изцяло на околната среда, те са изправени постоянно пред предизвикателството да импровизират, да се адаптират и да стават все по-непреклонни в преследването на своята страст. С ястия, вариращи от еленски езици през бисквити с мътеница, гарнирани със салата от омар, до кимчи сорбе, менютата, представени в „Ресторанти на края на света“ , са смесица от любопитство, игривост и безмилостна отдаденост, даващи на зрителите усещане за далечни светове чрез храната.

Шеф Киш се състезава в десети сезон на „Top Chef“ на Bravo, където взима голямата награда. След победата тя пуска на пазара първата си готварска книга „Kristen Kish Cooking“ през октомври 2017 г. и си партнира с LINE Hotels през 2018 г., за да стартира първия си ресторант Arlo Grey в Остин.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара