Жена от Сливен е починала в такси, след като от Спешна помощ са отказали да изпратят линейка. Близките ѝ били принудени да търсят транспорт, за да я закарат до болницата, където само констатирали смъртта ѝ, съобщи Оffnews.

63-годишната жена се почувствала зле в дома на дъщеря си и зет си във вилната зона на Сливен. Роднините ѝ позвънили на тел. 112, откъдето отказали да изпратят помощ, преди да чуят болната.

Наложило се близките да повикат такси, така загубили още ценни минути. Колата закарала жената до болницата, там обаче само констатирали смъртта ѝ.

От Спешна помощ в Сливен са заявили, че служителя им не е преценил добре ситуацията затова ще бъде дисциплинарно наказан.

Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ започва от 12 февруари извънредна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – Сливен, съобщиха от агенцията. Оттам са се самосезирали след медийни публикации за случай, при който жена е починала в такси пред болницата.

Разследване започва Окръжната прокуратура в Сливен. Извършва се проверка на случая от страна на ръководството, каза пред репортер на БТА д-р Василиса Симеонова, директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Сливен. Според нея сигналът не е бил подаден адекватно от близките, а от страна на оператора на ЦСПМ не са били добре зададени въпроси, както изисква стандартът на Центъра. Последвала е покана да се доведе пациентката до спешното отделение, без да се изпрати екип.

Ще бъдат предприети мерки и наказания спрямо оператора на Регионалната координационна централа за неадекватно зададените въпроси относно спешността на повикването.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара