Изграждането и поддържането на един аквариум е единственият начин да пренесем малка част от природата у дома.

Следвайки следващите препоръки, ще ви помогнем да поставите вашия аквариум правилно и да видите живота във водна среда от близо.

Покупката на аквариум с правилни размери

Твърде големите аквариуми изискват повече място и по-скъпа техника за поддръжка. Такава техника са филтърната система, осветлението, шкаф за поставяне на аквариума, грунт, декорации, течни торове за поддържане на живите растения в растеж.

Местоположение на аквариума у дома

Изберате правилното място. Изберете сравнително тъмно място – в ъгъла, например. Най-подходящо място е в близост до входна врата. Обикновено се препоръчва да се постави аквариум в предната част на къщата, тъй като тя е благоприятна площ. Пряката слънчева светлина трябва да се избягва – това може да доведе до образуване на водорасли и прегряване. Преди да започнете, изплакнете аквариума с топла вода от чешмата (без почистващи препарати). Залепете черно фолио върху гърба на аквариума. Поставете подложка за защита под аквариума.

Водни растения

Растения са ключът към поддържане на биологичното равновесие в аквариума. За целта си осигуряваме високи растения за заден план на засаждане, средно високи растения за среден план и нискорастящи за преден план. Мъховете са задължителни за всеки Нано аквариум. Ако отглеждате скариди, те обичат грапави повърхности на листата, по които да ровят нещо за ядене. Всички видове растения виреят в температурен диапазон от 20 до 28 ° С.

Аранжиране на камъни, корени и клони

Избираме красиви камъни и корени, с които да аранжираме аквариума. За целта използваме скални красиви камъни и корени от Мопан. Също ще ни свършат работа и изсъхнали коренища от лоза. С помощта на корда обвързвате всички мъхове към камъните и скалите, също и към клоните. Може да използвате конец или ластик за превързване.

Направете общата декорация

Тази стъпка включва позиция на декоративните елементи, корени и скали. Уверете се, че камъните не отделят никакви нежелани вещества, като вар или опасни тежки метали. Използвайте само специален корен. Току що живо дърво е неподходящо, тъй като ще изгние. Направете за раци и скариди адекватни скривалища.

Аквариум и Фън-шуй

Водата обикновено означава течението на живота, богатство и просперитет. Аквариумът носи добър тонус, особено ако той е дом на оживени риби. Най-общо символизира растежа и активността. Аквариумът у дома може да действа като среда за блокиране на негативната енергия, заменя стреса с нещо, което успокоява и успокоява ума. В офиса например позволява на служителите да се откъснат за малко от забързаната работа, като им помага да намалят стреса и подобряване ефективността на служителите.

Създаване на Петте елемента чрез растителни аквариуми

Метал – елемент метал или злато може да се постигне чрез добавяне на древни монети под грунта/пясъка.

Дърво – с добавяне на корени, клони, изсъхнали лози в Акваскейп.

Вода – чиста и бистра вода в аквариума.

Светлина – осветлението, за растежа на растенията.

Камък – субстрат, пясък, чакъл, пръст и камъни.

Избор на аквариуми

Нано аквариуми малки по обем до 20-30 литра и с квадратна форма. Това са съвесем малки по обем съдове, в които отглеждаме дребни видове риби и скариди.

Акваскейп аквариуми или Акваскейпинг е тенденция в Акваристиката и показва изкуството в аквариума. Този стил представлява „подводна градина“. Растенията вътре са разположени и точно подредени в групи. В Акваскейпа се набляга в насадените растения в аквариума. Философията е създаването на естествен аквариум, който включва създаването на стабилна екосистема, като се използва възможно най-малко количество на оборудване и много зеленина.

Тропическите аквариуми са познати с богатата си растителност. Може да съдържа като елементи на декорация скални късове, корени, черупки от кокосови орехи. Растителността е сбор от най-различни видове, размери, цветове, форми, плаващи и вкоренени растения. Грунтът не се отличава съществено много, като той е смесица от различен по размер речен чакъл. Обикновено това са панорамни аквариуми в порядъка 100-120 литра и нагоре.

Общ аквариум представлява аквариум, в който се отглеждат най-различни видове риби и растения, които могат да съжителстват в една обща среда с подходящи условия за всеки един вид. Тези аквариуми са обеми 50-60 литра и могат да достигат до 500 литра.

Акваристика за любители. Опознай аквариумите – сподели и обмени опит на www.Akvashow.info

Facebook Twitter Google+

0 Коментара