В навечерието на международния ден на детето излезе сборник с популярни приказки и стихове за деца – Дора Габе, Константин Константинов, Лев Толстой, Иван Вазов и Светослав Минков са част от знаменитите литературни творци, чиито произведения за деца запълват цветните страници на тематичното издание „Детско царство“.

detsko_carstvo_coverВ луксозната малка книжка срещаме още Стоян Чилингиров, Людмил Дринов, Цанко Церковски, Чичо Стоян, Васил И. Стоянов, Гео Милев и Ханс Кристиян Андерсен.

Със стихове като „При мама и при татко“ и „Писана“, както и с приказките „Трите мечки“ и „Грозното патенце“, са израснали не едно и две поколения у нас, а сега най-младите читатели имат възможността да се запознаят с тях и с много други популярни стихчета и приказки в малката цветна, богато илюстрирана от художничката Деница Трифонова, книжка.

illustration_1

Съставител на „Детско царство“ е Огняна Иванова. Луксозният сборник е част от поредицата „Големите малки книги“. В нея влизат също: „27 шедьовъра“ на Кацушика Хокусай; „Българска любовна лирика“, включваща 40 любовни стихотворения на Пейо Яворов, Димчо Дебелянов, Емануил Попдимитров, Димитър Подвързачов, Христо Фотев, Димитър Бояджиев и Теодор Траянов; тематичните „Разкази за Коледа“ на О’Хенри, „Разкази за Рождество“ от руските класици Гогол, Чехов и Достоевски, „Великденски разкази“ на Михаил Салтиков-Шчедрин, Николай А. Лейкин, Антон Чехов,  Зинаида Гипиус и Саша Чорни, и сборниците „Бъдни вечер“ и „Христос Воскресе!“, изпълнени с коледни и великденски приказки и стихове на класици на българската литература като Иван Вазов, Асен Разцветников, Яна Язова и др.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара